22/09-13 10:33; Opdateret: 22/09-13 17:20

Selvmordsbomber dræber 77 foran kristen kirkeSelvmordsbomber dræber 77 foran kristen kirke

To selvmordsbomber har dræbt mindst 77 kirkegængere i det nordvestlige Pakistan.

storybild

77 er blevet dræbt og endnu flere såret, da to selvmordsbomber blev udløst ved en kristen kirke i Pakistan. (Billede: Polfoto/Zeus)

Dødstallet, efter at to selvmordsbomber blev udløst ved en kristen kirke i den nordvestlige pakistanske by Peshawar, er nu oppe på 77.

Det oplyser flere udenlandske nyhedsbureauer søndag.

- Efter at gudstjenesten var overstået og folk begyndte at vandre ud af kirken, kom selvmordsbomberen gående mod dem med stor hast, fortæller chef hos politiet i Peshawar, Najeeb Bogvi, ifølge Reuters.

Han tilføjer desuden, at dødstallet inkluderer to politimænd, fire børn og seks kvinder, og at antallet ventes at stige.

LÆS OGSÅ: Gidsler frigivet i Nairobi - terrordramaet fortsætter

En talsmand for det lokale hospital oplyser, at over 80 personer er blevet såret i bombeeksplosionen, der fandt sted i et tæt beboet område.

Kristne udgør omkring fire procent af Pakistans 180 millioner store befolkning og holder som regel lav profil i et land, hvor islamistiske militante jævnligt bomber grupper, de anser som kætterske, heriblandt shiamuslimer og kristne.

Angrebet er det mest dødelige sekteriske angreb siden indsættelsen af Pakistans nye premierminister, Nawaz Sharif, i juni. Og det er det hårdeste angreb på kristne pakistanere i årevis.

En gruppe indbyggere fra Peshawar gik umiddelbart efter angrebet på gaden for at protestere mod den sekteriske vold.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx