Af Ritzau - 22/08-16 20:39; Opdateret: 22/08-16 22:18

Tyrkiet vil rense grænseområde for Islamisk StatTyrkiet vil rense grænseområde for Islamisk Stat

Tyrkisk militær bomber Islamisk Stat og militante kurdere i Syrien. Grænseområdet skal renses, siger minister.

storybild

En pårørende sørger efter bombeangrebet i byen Gaziantep i det sydlige Tyrkiet, der lørdag aften kostede 54 mennesker livet. (Billede: Scanpix/Ahmed Deep)

Mandag gik det tyrkiske militær i gang med at bombe mål i Syrien, oplyser flere kilder ifølge internationale nyhedsbureauer.

En tyrkisk embedsmand oplyser til Reuters, at tyrkisk militær har ramt kurdiske mål i Syrien 20 gange med artilleri.

Samtidig beskyder militæret Islamisk Stats positioner i den syriske by Jarablus, der ligger tæt ved grænsen til Tyrkiet.

- Målet er at åbne en korridor for moderate oprørere, siger kilden til Reuters.

Få timer inden havde den tyrkiske udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu, sagt, at grænseområdet mellem Tyrkiet og Syrien skal "renses fuldstændig" for den militante gruppe Islamisk Stat.

- Vores grænse skal renses fuldstændig for Daesh, og vi er klar til at gøre, hvad der kræves, siger ministeren med brug af en anden betegnelse for Islamisk Stat.

- Det er vores mest naturlige ret at kæmpe både hjemme og ude mod sådan en terrororganisation, siger han i udtalelser på tyrkisk tv.

Mindst 54 mennesker blev dræbt af en selvmordsbombe i byen Gaziantep i weekenden. Af dem var 22 børn. Angrebet er det hidtil blodigste, Tyrkiet har oplevet i år.

I første omgang fik Islamisk Stat skyld for det blodige angreb, men mandag aften erkendte Tyrkiets premierminister, at det er uklart, hvem der står bag.

Gaziantep er en af de byer i det sydlige Tyrkiet, der ligger tæt på den syriske grænse. Regionen har adskillige gange tidligere været ramt af angreb, som enten Islamisk stat eller det kurdiske PKK har fået skylden for.

Tyrkiske medier citerede tidligere på dagen sikkerhedskilder, der sagde, at det blodige angreb mod Gaziantep lørdag kan have været Islamisk Stats hævn for et angreb i Jarablus.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

41-årige Niklas havde succes, men gik...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Historisk punktum for dansk...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx