23/06-13 12:26

Dette tør du nok ikke gøreDette tør du nok ikke gøre

Syvende generations cirkusartist trodser søndag døden i linegang over det vindblæste Grand Canyon.

storybild

(Billede: Chris O'meara)

Den amerikanske vovehals Nik Wallenda håber på at skabe historie, når han søndag går hen over Grand Canyon - på line.

Den 34-årige Wallenda, som sidste år blev det første menneske til at gå over Niagara Falls på line, skal gå på en 300 meter lang stålwire med en fald på over 400 meter under sig.


Læs også: Vovehalse tager frit fald fra Operahusets tag

Vovehalsen har trænet til det dødsensfarlige stunt i flere uger, blandt andet ved at gå på line, mens vindmaskiner har simuleret de kraftige vindstyrker på helt op til 80 kilometer i timen, som blæser i det området af Grand Canyon, hvor stuntet vil finde sted.

Balancegangen sker helt uden sikkerhedsliner - men Wallenda, som er syvende generations cirkusartist, har trænet til, hvis det værste skulle ske.

- Hvis jeg falder, vil jeg ikke bare gribe fat om wiren med mine hænder, som de fleste nok forestiller sig. Jeg holde fast med både ben og hænder og give wiren et bjørnekram, indtil hjælpen når frem, siger Nik Wallenda.

Læs også: Vanvittig vovehals bestiger kæmpe kran

Nik Wallendas oldefar faldt selv i døden fra en line i 1978. Og skulle også den unge Wallendas eget vovestykket ende i et 400-meters fald mod Grand Canyons klippeafgrund, så er vovehalsen klar til at se døden i øjnene uden frygt.

- Det jeg har fået fra min kristne tro, det er, at jeg ved, hvor jeg skal hen, når jeg dør. Og det spiller en rolle i forhold til min levevej, fordi det, jeg har valgt at gøre, er med stor risiko. Så hvis jeg dør, er det med fred, siger han.

Læs også: Vanvittig sport: Stoleræs ned ad Valby Bakke

Nik Wallendas balancegang hen over Grand Canyon bliver sendt klokken 17 lokal tid til over 219 lande på Discovery Channel. Stuntet, som forventes at tage omkring 25 minutter at gennemføre transmitteres med en forsinkelse på syv til 10 sekunder.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx