Af Lars Dinesen - 27/11-15 20:34

Frankrig klar til at samarbejde med syrisk overgangsstyreFrankrig klar til at samarbejde med syrisk overgangsstyre

Et samarbejde med Syriens hær i kampen mod IS kan kun ske, hvis Syrien får et overgangsstyre, mener Frankrig.

storybild

Udenrigsminister Laurent Fabius. Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Eraldo Peres)

Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, reviderer sine udtalelser om et samarbejde med Syriens regeringsstyrker i kampen mod Islamisk Stat, idet han understreger, at det kun kan ske, hvis Syrien får et overgangsstyre.

Nuanceringen, som kom fredag aften, ændrer en opsigtsvækkende erklæring fra Fabius tidligere på dagen, hvor han lagde op til et samarbejde med de syriske regeringsstyrker uden at stille betingelser.

- Et samarbejde med alle syriske styrker, deriblandt den syriske regeringshær, mod Daesh (Islamisk Stat) er helt klart velkomment, men som jeg tidligere altid har sagt, så vil det kun være muligt inden for rammen af en politisk overgang i Syrien, siger Fabius i en erklæring fredag aften.

Selvmordsbombe dræber 21 i Nigeria
Selvmordsbombe dræber 21 i Nigeria

Ekspert: Vestligt samarbejde med Assad er urealistisk
Ekspert: Vestligt samarbejde med Assad er urealistisk

Den franske udenrigsminister, som er en af de hårdeste kritikere af den syriske præsident, Bashar al-Assad, sagde tidligere fredag til radiostationen RTL, at landstyrkerne mod IS i Syrien ikke kan være franske, men at det kan være "soldater fra Den Frie Syriske Hær, fra sunniarabiske stater og soldater fra regeringshæren."

Det vigtigste militære mål er jihadisternes højborg i den syriske by Raqqa, sagde Fabius tidligere fredag.

- For os er det et af de vigtigste militære mål, endda det primære, fordi det er nervecentret for Daesh, og angrebene mod Frankrig blev planlagt her, sagde Fabius.

TV: Putin offentliggør optagelser af angreb mod IS
TV: Putin offentliggør optagelser af angreb mod IS

Torsdag lovede den russiske præsident, Vladimir Putin, under et møde den franske præsident, François Hollande, at Kreml er parat til et samarbejde med Frankrig i kampen mod Islamisk Stat.

Hollande var tidligere på ugen over Atlanten, hvor præsident Barack Obama også lovede den franske leder at intensivere kampen mod IS. Desuden har Hollande haft møder i Paris med både den britiske premierminister, David Cameron, og forbundskansler Angela Merkel om en styrket indsats mod Islamisk Stats.

LÆS OGSÅ: TV: Syriske musikere overraskede på Hovedbanen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
Joachim B. Olsen stiller...
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx