Af - 21/02-16 10:16

Donald Trump misunder Danmark på dette punktDonald Trump misunder Danmark på dette punkt

Den republikanske præsidentkandidat nævnte Danmark i sin sejrstale i går.

Bildstrecke im Grossformat »

Danmark blev endnu engang nævnt i forbindelse med den tilspidsede valgkamp i USA, hvor et felt på nu syv kandidater kæmper om at blive USA's næste præsident.

Efter at have vundet ved primærvalget i sydstaten South Carolina i går med 32,5 procent af stemmerne ifølge CNN, blev Danmark fremhævet af Donald Trump i sin tale, hvor han gjorde det klart, at han ønsker at USA skal forbedre sig en hel del på uddannelsesområdet.

Medier: Trump vinder foran Cruz og Rubio i South Carolina
Medier: Trump vinder foran Cruz og Rubio i South Carolina

- Vi bruger som nation mere på uddannelse per elev end nogen anden nation i verden. Ingen andre er tæt på det niveau, vi bruger. Vi bruger så meget per elev, at andenpladsen ikke engang eksisterer. Og alligevel er vi placeret som nummer 30 ud af 30. Du har Kina, du har Norge, Sverige, Danmark og så har du nummer 30, USA. Så vi bruger mest, og alligevel er vi i bunden af bunken. Det kommer ikke til at fortsætte, folkens. Det kommer ikke til at ske længere, sagde han ifølge Washington Post.

Danmark blev nævnt tidligere på måneden af Trumps konkurrent Ted Cruz, der kaldte Donald Trump for utilregnelig.

- Vi risikerer at vågne op en morgen og så har Donald, hvis han er præsident, atombombet Danmark, lød det på et pressemøde.

TV: Trump hylder Saddam Husseins evne til at dræbe
TV: Trump hylder Saddam Husseins evne til at dræbe

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx