Af - 26/10-14 20:50

Amerikanske forældre vil returnere 'psykisk syge' russiske adotivbørnAmerikanske forældre vil returnere 'psykisk syge' russiske adotivbørn

Et amerikansk forældrepar vil annullere adoptionen af to russiske børn, fordi de viste sig at have psykiske problemer, selvom de blev beskrevet som "sunde og velafbalancerede".

storybild

Arkivfoto af russisk børnehjem. (Billede: Polfoto)

Et amerikansk par fra Long Island har søgt om at få annulleret en adoption af et russisk søskendepar.

Det skriver New York Times.

Politiet jager 'babyfabrikker'
Politiet jager 'babyfabrikker'

Parret adopterede søskendeparret, der i dag er 12 og 14 år, i 2008, hvor de ifølge adoptivforældrene blev beskrevet som "sunde og velafbalancerede" af adoptionsbureauet.

Siden viste det sig, at børnene ikke er i familie og at begge har alvorlige psykiske problemer. Blandt andet har de ifølge parret truet med selvmord adskillige gange, og de bor i dag på en institution.

Hvis adoptionen bliver annulleret, vil staten overtage deres værgemål. Herefter kan de blive på institutionen eller måske kunne komme i familiepleje.

Danske turister tager på børnehjems-safari
Danske turister tager på børnehjems-safari

Adam Pertman, der er chef for National Center on Adoption and Permanency, fortæller til New York Times:

- Så mange børn fra institutioner, der kommer til os, har været mishandlet og forsømt. Hvis deres papirer ikke er præcise, vil forældrene ikke være forberedt på de udfordringer, de kommer til at stå overfor. De får ikke den nødvendige uddannelse. Og de får ikke den støtte og de tilbud, de har behov for.

Det er ikke første gang, at adoptivbørn skaber problemer for det amerikansk/russiske forhold.

Baby-lykke: De adopterede trillinger - så fødte hun tvillinger
Baby-lykke: De adopterede trillinger - så fødte hun tvillinger

I 2010 skabte det overskrifter, da en amerikansk kvinde satte sin syv-årige adoptionsøn Artyom på et fly tilbage til hjemlandet Rusland - uden en returbillet i hånden.

Moren Torry Hansen gav ham i stedet et brev, hvori der stod, at sønnen havde adfærdsvanskeligheder, og at hun ikke ville have ham længere.

De seneste 30 år har amerikanere adopteret over 60.000 russiske børn, men i 2013 gjorde russerne det ulovligt for amerikanske par at adoptere fra landet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Inger Støjberg kritiserer kendt...
bt.dk
Sådan slipper du af med hudorme og...
bt.dk
Medier: Weinstein anholdes fredag
bt.dk
Godsejer stævner kommune for højt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx