Af - 15/04-15 16:44; Opdateret: 15/04-15 18:42

TV: Her er teenage-twerking-videoen, der ryster RuslandTV: Her er teenage-twerking-videoen, der ryster Rusland

En danseopvisning med temaet 'Peter Plys og bierne' har skabt massiv debat i Rusland.

Se den kontroversielle optræden her. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Først træder den russiske udgave af Peter Plys ind på scenen. Han får øje på en honningkrukke.

Men herefter får han problemer. Ind kommer nemlig en flok 'bier' i form af dansepiger i orange og sorte dragter - og små, sorte skørter.

32 sekunder inde, skifter stemningen i danseopvisningen markant, da teenagepigerne kaster sig ud i masser af røvrystende 'twerking'-dans, med bagdelen rettet mod publikum det meste af tiden.

1 minut og 37 sekunder inde vælger pigerne tilmed at flå skørterne af.

Videoen af en opvisning i byen Orenburg er de seneste dage blev debatteret heftigt i Rusland. Og nu går myndighederne tilmed ind i sagen, hvor man vil se på, om danseskolens ageren kan være et brud på russisk straffelov - blandt andet paragraffer, der har med misbrug af mindreårige at gøre.

Danseskolens leder kan ikke forstå den negative opmærksomhed.

- Vi begynder først at undervise teenagerne, efter deres forældre har givet samtykke dertil. Der er fri adgang til vores undervisning. Vi skjuler ikke, hvad vi foretager os. Derfor var opvisningen for forældrene til de små danserinder ikke noget uventet, lød det fra lederen Viktoria Jakovenko, ifølge lenta.ru.

Den russiske ombudsmand for børn og unges rettigheder har i skarpe vendinger kritiseret danseopvisningen, som han kalder vulgær og stødende.

"Hvis det, der foregik på scenen skulle forestille Peter Plys og bierne, så er skaberen af dette nummer uden tvivl svinet Grisling," skriver han blandt andet i tweetet herunder.


Han fortsætter kritikken på Instagram, hvor han henviser til den russiske tegnefilmsfigur, bien Maja.
"Bien Maja har tabt mælet efter at have set videoen fra Orenburg. En kontrol er afgørende, så vi i det mindste kan forstå, hvad det er for nogle mennesker, der arbejder med vores børn i sådanne danseskoler."


Men det er ikke kun pigernes dans, der vækker forargelse. Flere kommenterer nemlig, at deres dragter minder om samme farver, som det bånd, der symboliserer Ruslands sejr under Anden Verdenskrig, bærer.

Nogle vittige sjæle har delt denne patriotiske honning med teksten:

"Peter Plys: Ah, jeg har fattet det nu! Det er slemme bier. Meget slemme bier. Og de laver sikkert den helt forkerte slags honning!"


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx