Af - 24/09-13 17:56

Messerschmidt er kun 53 procent enig med sig selvMesserschmidt er kun 53 procent enig med sig selv

DF'eren kritiserer et nyt vælger-redskab for at være misvisende, efter at han tog en test, der viste, at han kun skulle være enig med sig selv i 53 procent af tilfældene.

storybild

Det må være bagmændene bag et nyt EU-site, der tager fejl, mener Morten Messerschmidt (DF), der ikke kan genkende, at han skulle være uenig med sig selv. (Billede: Polfoto/Astrid Dalum)

Dansk Folkepartis EU-politiker Morten Messerschmidt er forundret over vælger-redskabet MyVote 2014.

Hjemmesiden er et værktøj til vælgerne, så de inden næste års valg til Europaparlamentet kan gå ind og besvare 15 spørgsmål og derefter se, hvilke politikere, de er mest enige med, men databasen er totalt misvisende, mener Messerschmidt. Da han selv tog testen viste det sig nemlig, at han blot var 53 procent enig med sig selv.

LÆS OGSÅ: Messerschmidt får karantæne fra Facebook

- Jeg er rimeligt overbevist om, hvad jeg mener, så det må være opgørelsen, det er galt med – flere af mine kollegaer hernede oplever det samme. Det virker noget tendentiøst og ikke som et særlig godt pejlingsredskab, siger han til mx.dk.

Uenig med sig selv?
Systemet fungerer sådan, at bagmændene har udvalgt 15 spørgsmål, der har skabt stor debat, og set på, hvordan parlamentarikerne har stemt. Derfor kunne det se ud som om, at Morten Messerschmidt ikke står ved det, han har stemt i Europaparlamentet, men det afviser han selv:

- Spørgsmålene er meget generelle i forhold til de meget detaljerede rapporter vi normalt stemmer om. Det havde været mere naturligt at sende spørgsmålene rundt og bede folk om at svare – jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan de skulle være kommet frem til, at jeg i halvdelen af de der tilfælde skulle mene noget andet, end det jeg svarer. Jeg er rimelig konsekvent når det kommer til at afvise EU-skat og den slags, siger han.

LÆS OGSÅ: Facebook: Fejl at blokere Messerschmidt

- Det er lidt ærgerligt, at det ikke er lavet bedre, for det kunne faktisk være et godt redskab især for unge, der er i tvivl om, hvad de skal stemme, tilføjer Messerschmidt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Historisk kro brændt ned til grunden
bt.dk
Kendt tv-ekspert boede på krisecenter...
bt.dk
Annette Heick: Er din kone blevet mand?
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx