Af - 13/01-17 06:46; Opdateret: 13/01-17 06:58

Studerende besætter kendt universitet og åbner dørene for hjemløseStuderende besætter kendt universitet og åbner dørene for hjemløse

En gruppe aktivistiske studerende har overtaget en britisk universitetsbygning for at give byens mange hjemløse tag over hovedet resten af vinteren.

storybild

En gruppe af britiske studerende aktivister har overtaget en bygning ejet af legendariske Oxford University, som de bruger til at give tag over hovedet til byens hjemløse. Det skriver Telegraph.

Sussi er hjemløs: Julen siger mig ikke noget
Sussi er hjemløs: Julen siger mig ikke noget

I snart to år har en bygning stået tom efter Wadham College, der tilhører verdens bedste universitet, Oxford University, i 2015 købte den med planer om at lave studieboliger.

Siden nytår er det dog 14 lokale hjemløse, der har boet der i stedet for studerende, efter aktivister stormede og indtog bygningen. Herefter sendte de et brev, hvor de beder om tilladelse til, at hjemløse kan få lov at bo der resten af vinteren.

- Oxford Univeristy og skoler som Wadham ejer massevis af tomme bygninger rundt omkring i byen, hvoraf mange har stået tomme i næsten et årti; de kunne blive omdannet til herberge og sociale boligbyggerier, mener forkæmperne.

Allan er hjemløs: Der er et barn gemt i os alle juleaften
Allan er hjemløs: Der er et barn gemt i os alle juleaften

Grundet nedskæringer har byen blandt andet mistet deres Lucy Faithfull House, der havde hjulpet Oxfords hjemløse i 30 år, fortalte Sandra Phillips, som er med til at lede herberget, til Independent.

- Situationen for hjemløse i Oxford har nået et kritisk niveau, skriver de i brevet, og henviser til tal, der viser, at antallet af folk der sover på gaden, er tredoblet i byen siden 2010.

Oslobåden inviterede hjemløse på flæskesteg og julegaver
Oslobåden inviterede hjemløse på flæskesteg og julegaver

En underskriftsindsamling, der har til formål at få Wadham College til at ‘gøre det rigtige for de hjemløse denne vinter’, har på seks dage samlet 5,000 underskrifter, og det har fået kommunikationschef for Wadham College, Julia Banfield, til tasterne:

- Vi vil gøre alt for at tale til repræsentanter for denne gruppe af hjemløse samt lokale beboere, sikkerhedseksperter og stedets udviklere, forsikrede hun aktivisterne om.


LÆS OGSÅ: Studerende samler sokker ind til hjemløse

LÆS OGSÅ: Efterskole-elever samler stort beløb ind til hjemløse

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se danskernes sidste farvel til prins...
bt.dk
Nye detaljer om det uhyggelige...
bt.dk
Simpelthen fantastiske Simple Minds:...
bt.dk
Dansk rejseselskab bløder: Taber...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx