Af - 04/04-16 11:58

28-årige Lisa og hendes to børn kan dø af at vækkeuret ringer28-årige Lisa og hendes to børn kan dø af at vækkeuret ringer

28-årige Lisa og hendes to børn fra England lider af en speciel hjertesygdom, der betyder, at de kan dø ved det mindste chok eller af grineflip. Sidstnævnte skete for bedstefaren.

Bildstrecke im Grossformat »

Engelske Lisa Mitchell lider af en sjælden hjertesygdom, der betyder, at hun kan dø af de mindste choks eller forskrækkelse. Hun har netop fundet ud af, at hendes to piger har arvet sygdommen.

Det er sjældent belejligt, når mobilens alarmtone vækker dig om morgenen.

Men for 28-årige Lisa Mitchell, kan vækkeuret forårsage større skade end blot at afbryde en god søvn. Hun kan nemlig dø af det milde chok, som man af og til får, når vækketuret eller mobilen vækker én. Det skriver Daily Mail.

Lisa Mitchell, der bor i Dorset, som ligger i det sydvestlige England, lider nemlig af en sjælden hjertesygdom, kaldet Long QT-syndromet, der betyder, at hun kan dø af et mildt chok eller en forskrækkelse.

Hvad værre er, at hun netop har fundet ud af, at hun har givet sygdommen videre til sine to børn, Ellie på syv og fire-årige Amelie.

Sygehusdrab: Patient reagerede pludselig på modgift
Sygehusdrab: Patient reagerede pludselig på modgift

Det er ikke første gang Long QT-syndromet bliver arvet i familien. Læger mener, at den sjældne sygdom også var årsag til Lisa Mitchells bedstefars mystiske død.

Bedstefaren, Alex Mitchell, er nemlig kendt som manden, der døde af grin. Han døde i 1975, mens han grinede til en episode af serien "The Goodies".

Læger har siden fundet flere familiemedlemmer på farens side, som er døde pludseligt, eksempelvis en kusine, som døde af et hjerteanfald i sin seng.

Hjerteforeningen vil af med farlig gigtmedicin
Hjerteforeningen vil af med farlig gigtmedicin

- Det tog lang tid for mig at synke min diagnose, og især nu, hvor jeg må indse, at jeg har givet sygdommen videre til mine to piger, siger Lisa Mitchell til Daily Star.

For fire år siden fandt hun ud af, at hun led af Long QT. Hun fik nemlig et fatalt hjerteanfald, selvom hun bare slappede af derhjemme.

Alt kan trigge min tilstand. En mobil, der ringer eller en alarmklokke. Den type, jeg har, er ofte forårsaget af følelse, så hvis jeg griner, kan det sætte det igang.
Det siger Lisa Mitchell til Daily Star.

Hvordan knytter du din hånd? Det afslører meget om din personlighed
Hvordan knytter du din hånd? Det afslører meget om din personlighed

Sygdommen betyder, at Lisa Mitchell skal tage medicin resten af hendes liv, men hun er fast besluttet på, at sygdommen ikke skal forhindre hende i at leve sit liv som alle andre:

- Jeg vil ikke lade sygdommen stoppe mig i et leve mit liv og det samme gælder for mine børn, siger hun til Daily Star.

LÆS OGSÅ: Mega sødt: Sådan giver Adele en dødsyg pige hendes livs oplevelse

LÆS OGSÅ: TV: Emmas video deles flittigt: "Jeg blev sendt hjem for at dø"

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx