Af Marc Nicholas Thygesen - 28/04-15 10:17; Opdateret: 28/04-15 10:44

Jordskælv i Nepal kan have kostet 10.000 livetJordskælv i Nepal kan have kostet 10.000 livet

Der hersker fortsat kaotiske tilstande i Nepal efter jordskælvet. Antallet af døde er tirsdag nået op på 4349.

storybild

(Billede: Polfoto/Bernat Armangue)

Dødstallet efter det altødelæggende jordskælv i Nepal lørdag kan meget vel nå op på 10.000, siger landets premierminister Sushil Koirala til nyhedsbureauet Reuters tirsdag. Han beordrede samtidig en øget redningsindsats og opfordrer til hjælp fra udlandet.

- Nepal har behov for telte, medicin, behandling og rehabilitering. Det er en udfordring og en meget vanskelig situation for Nepal, siger premierminister Sushil Koirala i et interview med Reuters.

TV: Uhyggelig video fra Nepal viser lavine, der rammer bjergbestigere
TV: Uhyggelig video fra Nepal viser lavine, der rammer bjergbestigere

En embedsmand fra det nepalesiske indenrigsministerium opgiver det seneste dødstal til 4349. Hvis antallet af omkomne virkelig når op på 10.000, så er det højere end de 8500, der blev dræbt under det voldsomme skælv i 1934, som er den hidtil værste katastrofe.

Koirala var i udlandet, da jordskælvet, der blev målt til 7,9, indtraf lørdag. Han vendte hjem søndag. Han har beordret sin regering til at forbedre koordineringen af hjælpeindsatsen, ligesom han vil tale til nationen senere tirsdag, siger en rådgiver.

Røde Kors: Danskere vil rejse til Nepal for at hjælpe
Røde Kors: Danskere vil rejse til Nepal for at hjælpe

I sin appel for udenlandsk hjælp, understreger Koirala, at der er behov for telte og medicin. Mange mennesker sover under åben himmel, fordi deres huse er blevet ødelagt eller ikke vil kunne modstå de snesevis af efterskælv, der har ramt landet.

- Folk sover ude på jorden i silende regn. Flere end 7000 er kvæstet, og behandlingen af dem bliver en stor udfordring, siger premierminister Sushil Koirala til Reuters.

De ødelæggende jordskælv har ifølge FN tirsdag påvirket otte millioner mennesker, og foreløbig har mindst 4310 personer mistet livet, men det tal ventes at stige, skriver nyhedsbureauet AFP.

34-årig dansker: Jeg er i sikkerhed på et bjerg
34-årig dansker: Jeg er i sikkerhed på et bjerg

Flere end 1,4 millioner mennesker har et akut behov for mad, ligesom der også er mangel på vand og indkvartering, påpeger FN i en rapport.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx