18/01-15 13:23

Pegida-bevægelse aflyser demonstration efter truslerPegida-bevægelse aflyser demonstration efter trusler

Konkrete trusler mod Pegida-stifter Lutz Bachmann får bevægelsen til at aflyse demonstration i Dresden.

storybild

Den såkaldte Pegida-bevægelse, der kræver stop for muslimsk indvandring, har aflyst en demonstration i den tyske by Dresden, der skulle have fundet sted mandag, oplyser organisationen på sin Facebook-side.

Aflysningen af Pegida-demonstrationen sker efter konkrete trusler mod bevægelsens stifter, Lutz Bachmann. Ifølge nyhedsbureauet dpa har de tyske myndigheder modtaget oplysningerne om truslerne fra udenlandske efterretningstjenester

Ved protestaktioner i netop Dresden tidligere på måneden har tusindvis af mennesker sluttet sig til den stærkt højreorienterede Pegida-bevægelses demonstrationer i Dresden mod, hvad de betegner som snigende islamisering af Tyskland.

Demonstrationerne har affødt moddemonstrationer andre steder i Tyskland til fordel for tolerance og bekæmpelse af islamofobiske bevægelser.

- Had, racisme og ekstremisme har ingen plads i dette land. Vi er et land baseret på demokrati, tolerance og åbenhed over for verden, sagde den tyske kansler Angela Merkel tidligere på ugen forud for en tolerance-demonstration i Berlin.

Mandag aften holder Pegida Danmark demonstrationer i København og Aarhus, oplyser organisationen på Facebook.

/ritzau/dpa

LÆS OGSÅ: Politiet undersøger terrortrussel mod Norge og Danmark

LÆS OGSÅ: Politividne: Charlie Hebdo var ren nedslagtning

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx