Af - 01/04-15 10:12

Pilot 'forudså' uhyggelig flytragedie i FrankrigPilot 'forudså' uhyggelig flytragedie i Frankrig

En hollandsk pilot kom for to måneder siden med en advarsel, der set i lyset af flyulykken i de franske alper i sidste uge, vækker stor opsigt.

Bildstrecke im Grossformat »

En hollandsk pilot kom for to måneder siden med en advarsel, der set i lyset af flyulykken i de franske alper i sidste uge, vækker stor opsigt i flere internationale medier.

Piloten, Jan Cocheret, der arbejder hos Emirates, skrev for to måneder siden et indlæg i et luftfarts-magasin, hvor han påpegede de risici, der kunne være forbundet med en låst cockpit-dør.

- Jeg tænker ofte på, hvem der sidder ved siden af mig, og jeg håber aldrig, at jeg befinder mig i en situation, hvor jeg efter et toilet-besøg kommer tilbage til en cockpit-dør, der ikke vil åbne, skrev Jan Cocheret i et indlæg bare to måneder inden, at tyske Andreas Lubitz låste sin kaptajn ude af cockpittet i Germanwings-flyet 4U9525 og styrede det mod en klippevæg, så 150 personer omkom.

Dødspilot til ekskæreste:  Alle vil huske mit navn
Dødspilot til ekskæreste: Alle vil huske mit navn

I klummen, som ifølge The Telegraph blev bragt i bladet 'Piloot en Vliegtuig' (Pilot og fly. red.), advarede Jan Cocheret mod de sikkerhedsprocedure, der blev indført i luftfartsindustrien i kølvandet på terrorangrebet i USA den 11. september 2001.
De nye foranstaltninger gjorde den hollandske Boeing-pilot paranoid.

- Hvordan kan jeg være sikker på, at jeg kan stole på manden ved siden af mig? Måske har han været udsat for noget forfærdeligt i sit liv, som han har svært ved at komme over, skrev Jan Cocheret ifølge The Telegraph.

- Godt nok findes der en funktion med en tilhørende sikkerhedskode, hvorefter man kan komme ind i cockpittet igen, men hvis personen derinde fjerner funktionen, er der intet andet at gøre end at vente blandt passagerne og se, hvad der sker.

Dansker identificeret: Søren omkom i fly-katastrofen
Dansker identificeret: Søren omkom i fly-katastrofen

Efter flytragedien i Frankrig skrev Jan Cocheret følgende på sin Facebook-side:

- Det forfærdelige scenarie er desværre blevet til virkelighed, skrev piloten, som i første omgang fik indlægget offentliggjort i et special-magasin, fordi "det var et følsomt emne, der ikke var passende for den brede befolkning."


Flystyrt: Pilot satte autopiloten til 30 meters højde
Flystyrt: Pilot satte autopiloten til 30 meters højde

I indlægget spekulerer Jan Cocheret ligeledes, om det var samme skæbne, som ramte det Malaysia Airlines-fly (MH370) med 239 personer om bord, der sidste år forsvandt på en rejse fra Kuala Lumpur til Beijing, og som endnu ikke er fundet.

- Efter et års eftersøgning ved ingen, hvad der skete med flyet. Et af de scenarier, som bliver undersøgt, er, at en af piloterne overtog styringen af flyet, da kollegaen for en kort stund forlod cockpittet, skrev Jan Cocheret.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx