Af Joy Fryd Larsen - 23/08-17 16:21

Ny forskning: Du smider den sundeste del af avokadoen i skaldespandenNy forskning: Du smider den sundeste del af avokadoen i skaldespanden

Halvér, fjern stenen, grav kødet ud ud - og velbekomme.

storybild

Avocado er en uhyre populær spise. Både i de private husstande og på restauranter, hvor man kan få den i alt fra smoothies som i burgere som erstatning for bollen. Den tørstige grøntsag er faktisk så populær, at det har haft fatale konsekvenser som følge af vandmangle i for eksempel Chile, fordi efterspørgslen er blevet så stor.

Det er avokadoens milde smag og sunde egenskaber, der gør den så eftertragtet, men det viser sig, at vi smider den sundeste del af avokadoen i skaldespanden. Det blev for nyligt fremlagt under et møde hos American Chemical Society, skriver Metro.

Der er tale om den skal, der sidder omkring stenen. Den skal angiveligt være en 'guldgrube af lægemidler', der kan 'behandle en lang række invaliderende sygdomme', ifølge Dr. Debasish Bandyopadhyay fra Universitet i Brownsville, Texas.

Opdagelsen blev gjort, da man malede 200 avokadosten og analyserede produktet, der viste sig at indeholde nogle af de samme stoffer som i antivirale lægemidler, der bruge til at modvirke kræft og hjerteproblemer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx