Af Lars Sejr - 07/08-15 16:27; Opdateret: 07/08-15 16:44

Hotel med FN-personale angrebet - syv er dræbtHotel med FN-personale angrebet - syv er dræbt

Et hotel i Mali er angrebet fredag. To gerningsmænd, fire maliske soldater og en hvid mand er dræbt.

storybild

I det centrale Mali er et hotel, som benyttes af personale fra FN, blevet angrebet fredag.

Militæret mistænker militante islamister for at stå bag skudattentatet, som ifølge nyhedsbureauet Reuters har kostet mindst syv mennesker livet. Først lød dødstallet på fire.

To af de dræbte er gerningsmænd. Derudover kunne liget af en hvid mand ses uden for hotellet, fortæller et vidne til den dramatiske hændelse.

Politikere kan nu få oversat FN-volapyk til dansk
Politikere kan nu få oversat FN-volapyk til dansk

Også fire maliske soldater blev dræbt, og tre blev såret, da gerningsmændene og militære tropper udvekslede skud tæt på hotellet, der ligger tæt på lufthavnen i byen Sevare cirka 600 kilometer nordøst for hovedstaden Bamako.

En østeuropæer og tre andre personer ansat ved den fredsbevarende operation Minusma er angiveligt flygtet fra hotellet under angrebet, fortæller talsmand for militæret Souleymane Dembele til Reuters.

Mali: Mindst 50 maliere døde i Middelhavet
Mali: Mindst 50 maliere døde i Middelhavet

To talsmænd for militæret oplyser desuden, at tre russiske piloter angiveligt er blevet kidnappet af islamisterne. Dog lyder det fra den russiske ambassade, at disse forlydender er ukorrekte.

Angrebet sker sandsynligvis som følge af, at en franskledet militæroperation i 2013 fik drevet militante islamister - nogle med forbindelse til al-Qaeda - ud af byer, som var blevet invaderet et år forinden i det nordlige Mali.

Fredagens angreb viser, at der stadig foreligger en trussel fra de oprørere, som stadig befinder sig i landet. De har ifølge Reuters optrappet deres angreb mod maliske soldater og FN-tropper.

LÆS OGSÅ: WHO: Over 10.000 er døde af ebola i Vestafrika

LÆS OGSÅ: Pige rejste 1000 kilometer med bus før hun døde af ebola

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx