Af Ritzau - 07/01-17 04:00; Opdateret: 07/01-17 08:09

OVERBLIK: Det ved vi om lufthavnsdrabeneOVERBLIK: Det ved vi om lufthavnsdrabene

Ifølge familiemedlemmer til den person, der er anholdt for skyderi i Florida, havde han psykiske problemer.

storybild

Fuldt bevæbnede politifolk leder efter mulige medgerningsmænd til den person, der blev anholdt i lufthavnen i Fort Lauderdale. Ifølge flere medier er den formodede drabsmand mentalt forstyrret. (Billede: Reuters/Andrew Innerarity)

Den formodede gerningsmand bag fredagens drab på fem personer i en lufthavn i Fort Lauderdale i Florida er en tidligere militærperson, som tilsyneladende lider af psykiske problemer.

Her et sammendrag af oplysninger om den mistænkte fra forskellige medier.

* Myndighederne har identificeret ham som Esteban Santiago-Ruiz, 26 år.

* Han er født i New Jersey i USA. Som toårig flyttede han med familien til Puerto Rico.

* Fra 2007 til 2016 gjorde han ifølge Pentagon tjeneste i Nationalgarden i Puerto Rico og Alaska. Desuden var han udsendt til Irak i 2010/2011.

* Han modtog i sin militærtid omkring ti medaljer og udmærkelser.

* I august sidste år fritog Nationalgarden i Alaska ham fra aktiv tjeneste på grund af "utilfredsstillende præstationer". Han overgik derefter til reserven.

* I november sidste år mødte han op på et FBI-kontor i Anchorage i Alaska og fortalte, at hans hjerne blev kontrolleret af en amerikansk efterretningstjeneste, der beordrede ham til se Islamisk Stat-videoer.

* FBI sørgede for at få ham på et hospital for mentalt syge. Efterforskere fandt efterfølgende ingen beviser på, at Esteban Santiago-Ruiz skulle have forbindelse til udenlandske organisationer, der af USA kategoriseres som terrorgrupper.

* Han blev for nylig sigtet for at have overfaldet sin kæreste i hendes hjem i Anchorage. Angiveligt forsøgte han at kvæle hende. Han overtrådte siden et forbud mod at nærme sig kærestens hjem.

* Hans bror i Puerto Rico oplyser, at Esteban Santiago-Ruiz har modtaget psykologbehandling i Alaska og muligvis lider af posttraumatisk stresslidelse (PTSD) som følge af opholdet i Irak.

* Hans tante, der bor i New Jersey, fortæller, at Esteban Santiago-Ruiz virkede bekymret, da han vendte tilbage fra sin udstationering i Irak.

* Efter at han fik en søn i september, var han glad, fortæller tanten. - Men for en måneds tid siden var det som om, at han mistede forstanden. Han sagde, at han så ting, fortæller hun.

* Fredag eftermiddag ankom han til lufthavnen i Fort Lauderdale med et fly fra Anchorage, hvor han har adresse.

* I sin bagage havde han et håndvåben - angiveligt en semiautomatisk pistol. Efter at have tømt mindst et magasin smed han drabsvåbnet fra sig og overgav sig til politiet.

Kilder: CNN, Reuters, AFP, CBS News, Miami Herald, AP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Venner gennem 30 år: Eddie Skoller...
bt.dk
City-stjerne blev angrebet af...
bt.dk
Bortvist fra Hummel: Nu gør han...
bt.dk
Afsløring: Erdogans-stikkerlinje...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx