Af - 03/07-16 17:43

15-årige Mia lider af mystisk lidelse: Hvilken sygdom har jeg?15-årige Mia lider af mystisk lidelse: Hvilken sygdom har jeg?

15-årige Mia Wedlinscky viser billeder af sin krop, når hendes mystiske sygdom er i udbrud. Hun håber, at Facebook kan løse gåden som lægerne ikke magter.

En tysk teenager råber efter hjælp efter at have lidt af uforklarlige hævelser på krop og i ansigtet.

Nu håber hun på hjælp fra de sociale medier.

Det skriver britiske Metro.

15-årige Mia Wedlinscky begyndte for tre år siden at opleve, at hendes hånd svulmede på uforklarlig vis. Det begyndte i hendes højre hånd og pegefinger, der pludselig blev flere gange den oprindelige størrelse.

Læserne hjalp med mystisk sygdom: I dag er Susanne i topform
Læserne hjalp med mystisk sygdom: I dag er Susanne i topform

Det kostede to gange på hospitalet, men lægerne kunne ikke finde ud af, hvad der lå til grund for kroppens mystiske reaktion. Det gik i sig selv igen, så lægerne slog den hen som en engangsforestilling.

Året efter vendte hævelserne dog tilbage. Denne gang var det dog ikke kun på hånden. Her begyndte Mias læber og øjne også at blive ramt ramt af plamagerne. De varer typisk et par uger, hvorefter de igen forsvinder af sig selv.

23-årig kvinde tigger om at få lov til at dø: Blev bidt af insekt for 11 år siden
23-årig kvinde tigger om at få lov til at dø: Blev bidt af insekt for 11 år siden

Mia beskriver selv oplevelsen ved et udbrud som en brændende fornemmelse, der føles som om, at noget brister under huden. Desuden tæller symptomerne på den uforklarlige sygdom, at hun kan miste bevistheden uden en egentlig årsag, opkast, stivhed i led og mangel på appetit.

De tyske læger har testet teenageren for et have af sygdomme, blandt andet 'Quinckes ødem,' en lidelse, der giver flygtige hævelser i huden, men her er prøverne kommet tilbage fra laboratoriet med negativt resultat.

Yderligere tests har efterladt de hvide kitler med flere spørgsmål end svar. Blodprøve efter blodprøve viser, at Mias forskellige værdier er helt normale, og det efterlader lægevidenskaben med rynket pande.

Indtil videre behandler lægerne kun symptomerne, og den 15-årige unge kvinde får nu 'Prednisolon,' et anti-inflammatorisk steroid, der kan holde de mange symptomer stangen for en tid. Dosen er dog så høj, at det ikke er en løsning, der holder på lang sigt.

Ung kvinde led af mystisk sygdom: Døde efter der blev hostet tæt på hende
Ung kvinde led af mystisk sygdom: Døde efter der blev hostet tæt på hende

Tidligere har den 15-årige Mia ellers været i topform og dyrket en del sport, men nu har smerterne tvunget hende til at droppe flere af sine interesser. Lidelsen holder hende også hjemme fra skolen, hvor hun ikke har været siden januar.

- Det betyder, at jeg har måttet stoppe til trampolinspring, roning og netball (en tidlig variation af basketball red.) og så har jeg misset mine prøveeksaminer, siger Mia Wedlinscky til Metro.

Som sidste udvej kontrollerer lægerne nu, om Mia måske kan lide af den livsfarlige lidelse 'EDS,' en sygdom, der sidder i bindevævet, og som også påvirker alt andet væv i kroppen, pulsårer og indre organer.

Mystisk: Teenager sendte råb om hjælp og forsvandt
Mystisk: Teenager sendte råb om hjælp og forsvandt

Mia forsøger nu at få hjælp igennem Facebook, men giver stadig sine læger stor ros for ikke at give op i jagten på en diagnose.

- Lægerne er fantastiske, siger hun ifølge engelske Metro.

Hun håber blot, at opslaget på Facebook kan forkorte processen inden hun kommer tilbage til et almindeligt teenage-liv.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx