26/03-14 19:19; Opdateret: 26/03-14 20:09

Medie: Danmark sender fly til BaltikumMedie: Danmark sender fly til Baltikum

Danske kampfly skal patruljere i luftrummet over baltiske lande, der føler sig truet af Ruslands fremfærd.

storybild

Danmark sender seks fly til Baltikum for at patruljere i luftrummet over de tre lande, der føler sig truet af Rusland. Det erfarer TV2. (Billede: Polfoto)

Danmark sender seks fly til Baltikum for at patruljere i luftrummet over de tre lande, der føler sig truet af Rusland. Det erfarer TV2.

Det er meningen, at de danske kampfly skal patruljere i luftrummet over Estland, Letland og Litauen, som føler sig truet af Ruslands aggression i området.

Ifølge TV2's oplysninger er der tale om seks fly, hvoraf fire vil være aktive og to skal holdes i reserve.

Flyene vil efter planen blive sendt af sted sidst på foråret.

Regeringen orienterer Folketingets partier på et møde i Udenrigspolitisk Nævn torsdag klokken ni.

Ruslands annektering af halvøen Krim fra Ukraine har sendt en bølge af bekymring ind over områder i det tidligere Sovjetunionen.

Både EU og USA har varslet tunge økonomiske sanktioner, som vil ramme flere vigtige sektorer i Rusland, hvis Ruslands præsident, Vladimir Putin, optrapper konflikten i Ukraine.

USA's præsident, Barack Obama, har tidligere på ugen udtrykt stor bekymring over russiske tropper langs grænsen til det østlige Ukraine.

Bekymringen har blandt andet fået udbryderrepublikken Transdnjestr i Moldova til at intensivere forhandlinger med EU om tættere forbindelser, efter at dens sikkerhedsstyrker tirsdag skød en drone ned.

Det ser ud til, siger sikkerhedstjenesten i det prorussiske Transdnjestr, at dronen var en rekognosceringsdrone, som kom fra Ukraine.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx