Af - 05/06-15 21:26

Livsbekræftende årsag får dødssyg 22-årig til at nægte nye organerLivsbekræftende årsag får dødssyg 22-årig til at nægte nye organer

Den britiske kvinde har travlt med at live livet...

Bildstrecke im Grossformat »

En 22-årig kvinde fra Storbritannien lider af en livstruende sygdom, alligevel nægter hun at få nye organer.

Hun vil hellere leve livet, mens hun kan.

Det skriver The Mirror.

Den britiske Channan Pretides lider af et svært tilfælde af den arvelige sygdom, cystisk fibrose, og lægerne har givet hende et år at leve i. Nu er hun blevet tilbudt et nyt hjerte og et sæt lunger, men den 22-årige har alligevel valgt den risikable operation fra.

I stedet har channan valgt at fokusere på at få afsluttet sin 'bucket list' - en liste over 'ting-jeg-skal-nå-inden-jeg-dør'

Lægerne kan nemlig ikke garantere hende, at de nye organer vil redde hendes liv på den lange bane. Derfor har hun bedt om at få sit navn strøget fra ventelisten til potentielt livsreddende organer.

- Ingen kan med sikkerhed sige, at transplantationen vil fungere, og at jeg derfor ikke får mulighed for at afslutte min liste, fordi jeg kan dø af en infektion i mellemtiden, siger Channan.

Rørende bryllupsbillede bliver hyldet på de sociale medier
Rørende bryllupsbillede bliver hyldet på de sociale medier

- Hvis den gav mig 20 år til, så ville jeg selvfølgelig gøre det, men lægerne har fortalt mig, at jeg risikerer at dø på operationsbordet eller at mine organer vil fejle efter bare seks måneder.

Istedet for den risikable operation har den 22-årige valgt at leve livet, mens hun kan.

- Jeg ved, at jeg løber en voldsom risiko, men jeg vil gerne nyde den tid, jeg har tilbage, istedet for at vente på en opringning, der måske aldrig kommer, siger Channan.

Hun fortæller, at hendes nærmeste havde svært ved at acceptere hendes beslutning til at begynde med, og nogle af dem nægtede at tale til hende, men nu støtter de alle hendes beslutning.

Rørende: Video viser døves reaktion da de hører familiens stemmer for første gang
Rørende: Video viser døves reaktion da de hører familiens stemmer for første gang

- Cystisk fibrose føles som at have trukket en plastikpose ned over hovedet, det er som at trække vejret igennem et sugerør, så der er mange patienter, der skal lære at trække vejret igen, når de har fået en transplantation - de er simpelthen ikke vant til at få så meget luft, fortæller den 22-årige.

På hendes liste over ting, hun skal nå inden sin død, har Channan allerede fløjet i helikopter over London, mødt fodboldholdet West Ham og fået signerede sager fra musikeren Ed Sheeran.

Min kone endte sit eget liv: -Sådan var vores sidste dag sammen
Min kone endte sit eget liv: -Sådan var vores sidste dag sammen

Hendes ultimative mål er at komme på den røde løber til Brit Awards. Og det kan vise sig at blive en udfordring. Siden november sidste år har den 22-årige kvinde nemlig været på daglig morfin.

- Jeg sover 20 timer om dagen, og jeg kan ikke klare trapper mere, siger hun.

Sygdommen er arvelig og genetisk, og den giver et tykt lag slim i lunger og fordøjelsessystem. Det syge gen gør, at transporten af salt i lunger, bugspytkirtel og svedkirtlerne ikke fungerer.

Et tilfælde som Channans har typisk en forventet levetid på omkring 40 år, men hendes sygdom trådte først for alvor i karakter, da hun fyldte 19. Derefter tabte hun sig en hel del og fik en infektion i brystkassen.

Hun droppede sin mand og spiste dette: Nu er hun fri for kræft
Hun droppede sin mand og spiste dette: Nu er hun fri for kræft

Channan har oprettet en indsamling, der kan hjælpe hende med at få finansieret sine livsmål. Målet på godt 100.000 danske kroner er blevet indsamlet med stor succes, faktisk har donationerne næsten oversteget det ønskede beløb 2,5 gange.

LÆS OGSÅ: Hun spiser for fire personer: Derfor tager hun aldrig på

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx