Af - 04/06-15 21:18

Otteårig dreng blev mobbet for at gro sit hår: Derfor gjorde han det alligevelOtteårig dreng blev mobbet for at gro sit hår: Derfor gjorde han det alligevel

Amerikanske Christian blev ikke klippet i to år, og det havde han en helt særlig grund til.

Bildstrecke im Grossformat »

Der var ingenting, der skulle stoppe otteårige Christian McPhilamy. Heller ikke at andre mobbede ham og kaldte ham for en pige, eller at voksne kom med kommentarer om hans lange lyse hår.

Christian, der bor i Melbourne i den amerikanske stat Florida, havde set en reklame i fjernsynet for Skt. Jude Børnehospital, da han var seks år gammel, og den fik ham til lade sit hår gro.

Og her to år efter kunne han så klippe de lange lokker af og give dem til organisationen 'Children With Hair Loss' (Børn med hårtab, red.). De vil så give håret videre til børn, der selv har mistet deres på tragisk vis. Det skriver Florida Today.

TV: Vilde dyr ser sig selv for første gang
TV: Vilde dyr ser sig selv for første gang

Christian blev klippet den 20. maj, og i den forbindelse skrev hans mor, Deeanna, på Facebook om sønnes vilje til at blive ved med at gro håret, indtil det nåede en længde på 25 centimeter, der var målet for drengens projekt.

'Hans jævnaldrende kaldte ham for en pige, og trænere og venner af familien bad ham om at blive klippet og ville endda betale for det. Men han har aldrig været i tvivl om sit mål, og han har altid brugt tid til at fortælle andre, hvorfor han tog valget om at lade håret gro,' skriver Deeanna, der beskriver sig selv som 'en stolt mor som altid.'

- Christian har sådan et stort hjerte. Jeg tror ikke engang, der findes ord for, hvor stolt jeg er af ham, siger hun til Today Parents.

TV: Utroligt! Her overlever han mystisk ulykke
TV: Utroligt! Her overlever han mystisk ulykke

Ifølge Florida Today får 335 børn tilbudt hår gennem 'Children With Hair Loss'. Christians hår vil sandsynligvis gå til et barn, der er ramt af kræft eller har fået en voldsom forbrænding.

- Det er helt klart inspirerende at se børn, der i så ung en alder gerne vil hjælpe og gøre gode gerninger, siger Christine Wong, der er leder af 'Children With Hair Loss', til Today Parents.

Hun regner med, at der for hver 50 donationer af hår kun kommer en enkelt fra en drengenes side.

DMI: Så lækker bliver resten af juni
DMI: Så lækker bliver resten af juni


LÆS OGSÅ: Alle raser over brutal baby-video: Facebook nægter at fjerne den

LÆS OGSÅ: Opråb fra tidligere anoretikere: Stop så med de vægt-debatter på Facebook

LÆS OGSÅ: Efterlysning delt mere end 230.000 gange: Hvem er brudeparret?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx