Af Mads Degn - 23/07-17 10:06

Videnskabsmand vækker opsigt: Her er sandheden om Bermuda-trekantenVidenskabsmand vækker opsigt: Her er sandheden om Bermuda-trekanten

Ifølge den australske videnskabsmand, dr. Karl Kruszelnicki, er der slet ikke så meget hokus pokus forbundet med Bermuda-trekanten, som i de sidste 100 år ellers har været genstand for stor mystik.

storybild

Bermuda-trekanten bliver defineret på flere forskellige måder, men her ses en af de mest gængse. (Billede: Google Maps)

Det skriver Daily Mail.

På uforklarlig vis er fly styrtet ned og skibe forsvundet i hobetal ved Bermuda-trekanten, som omkranses af Florida, Puerto Rico og Bermuda. Men nu maner dr. Karl Kruszelnicki al snak om mystik og overnaturlige kræfter til jorden.

Han påpeger således, at antallet af ulykker ved Bermuda-trekanten ikke er unaturligt højt:

»Ifølge Lloyds of London (førende forsikringsselskab i verden, red.) og US coast guard, er antallet af fly, der forsvinder i Bermuda-trekanten, det samme som alle mulige andre steder i verden målt i procent,« siger han til australske news.com.au ifølge Daily Mail.

Grunden til, at antallet af ulykker kan synes flere ved Bermuda-trekanten, er ifølge dr. Karl Kruszelnicki, at området er stærkt trafikeret i forhold til andre steder i verden. Det skyldes blandt andet, at mange tursiter kommer den vej igennem, både med fly og skib, når de skal til Florida eller andre feriedestinationer i området.

En anden hans pointer er, at mange af ulykkerne ved Bermuda-trekanten er opstået efter menneskelige fejl. Et af de mest omtalte mysterier omhandlende Bermuda-trekanten stammer fra 1945, hvor et amerikanske torpedofly forsvandt uden spor af vragdele, og som kostede seks soldater livet.

Dr. Karl Kruszelnicki hæfter sig ved, at det nedstyrtede fly blev fløjet af løjtnant Charles Taylor, som angiveligt skulle have haft tømmermænd og være en smule beruset, hvilket kan have været skyld i styrtet. Derudover havde Charles Taylor et ry for at fare vild under sine flyvninger.

Efterfølgende forsvandt også et redgningsfly sporløst, men ifølge dr. Karl Kruszelnicki er der også en naturlig forklaring på det - det sprang nemlig i luften, lyder hans vurdering.

Videnskabsmandens skepsis omkring Bermuda-trekanten som et overnaturligt fænome deles af det amerikanske kystvæsen, US coast guard.

’Kystvæsenet anerkender ikke eksistensen af en såkaldt Bermuda-trekant som et geografisk område, der er specielt farligt for skibe og fly,’ skriver de således på deres hjemmeside.

Også NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) afliver myterne om Bermuda-trekanten.

’Havet har altid været et mystisk sted for mennesker, og når dårligt vejr eller dårlig navigation spiller en rolle, kan det været et dødeligt sted,’ skriver de på deres hjemmeside.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
Ny Superliga-sensation: Hattrick-helt...
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx