Af - 03/06-17 09:08; Opdateret: 03/06-17 09:20

Kendt amerikansk komiker i tårer: Trump forsøger at ødelægge mit livKendt amerikansk komiker i tårer: Trump forsøger at ødelægge mit liv

Det var en særdeles rørt og ligefrem Kathy Griffin der fredag dansk tid stod frem foran amerikansk presse.

storybild

Præsident Donald J. Trump (Billede: Shawn Thew)

Den 30. maj optrådte Griffin, der udover komiker også er kendt som tv-vært og skuespiller, i en video, hvor hun viste et afskåret, blodigt hoved, der til forveksling ligner Donald Trumps.

Til de mange fremmødte amerikanske journalister sagde hun fredag, mens tårerne trillede, at USA’s præsident Donald Trump har knækket hende.

Kathy Griffin under et pressemøde i Los Angeles.

»En siddende præsident i USA og hans voksne børn og førstedamen prøver personligt at ødelægge mit liv for altid,« lød det fra Kathy Griffin ifølge The Washington Post.

Griffin gentog, som hun tidligere har gjort, at hun har fortrudt videoen. Hun tilføjede, at hun via internettet har modtaget konkrete og specifikke dødstrusler.

Stribevis af amerikanske medier var til stede under pressemødet. Ifølge ABC News fortalte en af komikerens advokater, Lisa Bloom, at Secret Service har taget kontakt til hendes klient.

»Jeg kan måske blive anholdt i dag. Jeg ved det ikke,« lød det fra komikeren selv.

Den 56-årige Kathy Griffin slog fast over for journalisterne, at den kontroversielle video med det blodige hoved ikke var ment som en trussel mod USA's præsident, Donald Trump. Hun fortalte også, at hun nu frygter, at hendes karriere er slut.

Natten til lørdag dansk tid har Donald Trump ikke officielt kommenteret på det opsigtsvækkende pressemøde.

Kathy Griffin under fredagens pressemøde. Her ses hun sammen med sin advokat Dmitry Gorin (tv.).

Men i et tweet lader den 39-årige Donald Trump Jr. (Trumps ældste søn, red.) forstå, at han ikke er imponeret. Han skriver:

'Det eneste som #KathyGriffin er offer for er sin egen uvidenhed. 24 timer fra falsk undskyldning til status af offer er imponerende set ud fra hvilken som helst standard!’:


Allerede kort efter videoen med det blodige hoved kom frem oplevede Griffin de første personlige konsekvenser.

Udover massiv kritik på de sociale medier er hun blevet fyret fra det værtsjob hun har på CNN i forbindelse med den traditionelle nytårsfejring på Times Square i New York. Det var en værtsrolle hun havde sammen med CNN-værten Anderson Cooper.

Udover kendte og mere ukendte brugere på Twitter var USA’s præsident også ved tasterne for at tage afstand, da videoen kom frem:

’Mine børn, særligt min 11-årige dreng, Baron, har det svært med det, Sygt!’, skrev Trump bl.a. på Twitter:


Kathy Griffin har selv været ude og undskylde handlingen. Efter den massive kritik konstaterende hun i en ny video, at hun 'var gået for langt'. Den kan du se herunder:


På baggrund af Kathy Griffins ærlige og tårevæddet møde med de amerikanske journalister udsendte the Republican National Committee (RNC), det republikanske partis centralorganisation, en udtalelse.

Her lød det, at Trump og hans familie har enhver ret til at fordømme komikerens handlinger.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx