Af - 24/08-16 06:09

Shop-amok på ferieø: Nu kan du få ti kilo ekstra bagage med hjem gratisShop-amok på ferieø: Nu kan du få ti kilo ekstra bagage med hjem gratis

Olivenolie, feta og ouzo i massevis. Nu kan du gratis tage ti kilo ekstra bagage med hjem, hvis du rejser til den græske ferieø Lesbos.

storybild

(Billede: Scanpix)

Sidste år strømmede flygtninge til den græske ø Lesbos. Den massive, negative medieomtale har efterfølgende været skyld i, at mange turister har sat kursen mod andre feriedestinationer.

I dag er flygtningestrømmen minimal, men antallet af turister på øen er faldet markant, og det har betydet, at mange lokale, græske familier er hårdt ramt økonomisk.

Tårerne flød, da paven besøgte flygtninge på Lesbos
Tårerne flød, da paven besøgte flygtninge på Lesbos

Nu forsøger rejseselskabet Spies, med nyt tiltag, at gøre op med flygtninge-fordommene, så flere vil vælge Lesbos som feriedestination. Derfor er det nu muligt at fylde sin kuffert med ti ekstra kilo, når ferien er slut. Og det har indtil videre været en succes.

Fyld kufferten med oliven, feta og ouzo
- Ordningen har været populær, ikke mindst blandt lesboterne. De lokale medier har omtalt tiltaget, så de handlende er ikke sene til at skubbe til danskernes shopping-gen, siger kommunikationschef hos Spies, Torben Andersen.

Tiltaget skal være med til at sætte gang i det lokale handelsliv. Derfor er eneste krav, at den ekstra vægt skal bestå af varer, såsom olivenolie, feta og ouzo, der er fremstillet lokalt, så det kan hjælpe de lokale på øen med at få gang i økonomien igen.

Anden båd med flygtninge er afsejlet til Tyrkiet
Anden båd med flygtninge er afsejlet til Tyrkiet

Spies har sendt en græsk pressemeddelelse ud, så de lokale på øen kender til det nye tiltag, og kan fortælle de handlende turister om den.
Det har betydet, at mange af de turister, der denne sommer har besøgt Lesbos, har benyttet sig af muligheden.

Lille investering med stor betydning
Han fortæller, at Spies dog ikke har mulighed for at tjekke, om det rent faktisk også er lokale varer, som turisterne tager med hjem i kufferten. Derfor sørger man for at informere turisterne inden de rejser hjem igen.

Amnesty: Grækenland spærrer sårbare flygtninge inde
Amnesty: Grækenland spærrer sårbare flygtninge inde

- Når folk tager tilbage til Danmark, så sender vi dem en mail inden afrejse, og så fortæller vi dem, hvilke ting de må tage med hjem, som de ekstra ti kilo, siger Torben Andersen.

Han håber på, at ordningen kan fortsætte til næste sommer, så endnu flere turister får lyst til at besøge ferieøen.

- Nu må vi se, hvordan det hele udvikler sig. Det er jo ikke nogen stor ting for os, at lade folk tage de ekstra kilo med hjem. I forhold til, hvad det kan give, er det en lille investering, siger han.

Rejsebureau tager kampen op: Vi fjerner jeres håndklæder fra solsengene
Rejsebureau tager kampen op: Vi fjerner jeres håndklæder fra solsengene

Flere rejseselskaber skal følge i Spies' fodspor
Lige nu er Spies det eneste danske rejseselskab, der har fastholdt øen som rejsemål. De har denne sommer sendt 4000 danskere afsted til Lesbos.

Torben Andersen håber nu på, at også andre rejsearrangører vil følge i Spies' fodspor og igen gøre det muligt for deres kunder at rejse til den græske ferieø, så man kan hjælpe de lokale.

- Vi håber jo på, at der er flere rejsearrangører, som følger op på det, så det bliver muligt at arbejde sig op igen på den gamle niveau, siger han.

Han tror på, at et stigende antal turister kan få øens økonomi på rette kurs igen.

- Der er ikke flygtninge på øen længere, så i takt med, at flere finder ud af, at Lesbos - og de andre græske øer - er tilbage på sporet, så vil flere også gerne rejse dertil igen.

Pas på: Fupkonkurrencer plager rejsebranchen
Pas på: Fupkonkurrencer plager rejsebranchen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx