Af - 09/11-16 01:28

For 20 milliarder: Her er de bedste valgreklamerFor 20 milliarder: Her er de bedste valgreklamer

Amerikanerne bruger en formue på at føre valg - her er 13 af de bedste reklamer fra det amerikanske valg.

Se flere valgvideoer længere nede Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Det koster rundt regnet ti millarder kroner - eller halvanden milliard dollars - at blive valgt til præsident i USA. En meget stor del af det bliver brugt på tv-reklamer - et medie som det i Danmark er forbudt at bruge til politiske kampagner.

Sidste præsidentvalg mellem Romney og Obama i 2012 endte i en regning på 2.6 milliarder dollars - i dette valg regner man med at regningen bliver noget højere.

Det er ikke kun partierne selv, men også forskellige interesseorganisationer og såkaldte Super PAC's, der er pengetanke, der samler penge ind, som de bruger til kampagner for deres kandidat.

National Rifle Organistion er en af dem - de kæmper for, at det stadig skal være frit at bære våben i USA og er modstander af baggrundstjek, De er derfor for Donald J. Trump - her i reklamen 'Defenseless,' hvor kriminelle bryder ind hos en kvinde:

Danske Astrid førte valgkampagne for Hillary: Det sværeste er at få folk til at stemme
Danske Astrid førte valgkampagne for Hillary: Det sværeste er at få folk til at stemme

Donald J. Trump skal have vasket sin mund med sæbe, mener man i Clinton-lejren. Ofte har han et frisprog og gør grin med handicappede og folks sprog. Her i reklamen Role Models ser man børn se på Trump på TV.

Bernie Sanders tabte primærvalget om at blive republikanernes kandidat til Hillary Clinton. Han nåede dog at få 12.4 millioner stemmer - og udgive nogle imponerende flotte reklamer - som her America:

Khizr Khan søn, kaptajn Humayun Khan, døde under kampe i Afghanistan i 2004. Hen holdte derfor som muslim en tale på amerikanernes konvent. Straks indledte Trump en twitterstorm mod familien, der er en såkaldt gold star-family - en familie der har tabt pårørende i kamp. Her svarer Khizr Khan igen i en reklame for Hillary

En anden tidligere militærkaptajn er Jason Kander, der stiller op til senatet for demokraterne i Missouri. Hans republikanske modstykke kritiserede hans holdning til skydevåben og han svarede igen med denne reklame, hvor han med bind for øjnene samler et maskingevær.

En af de sjoveste valgreklamer kommer fra Texas, hvor republikaneren Gerald Daugherty, hvis kone indtrængende beder vælgerne om at stemme på hendes mand, fordi hun ikke orker at høre ham tale mere politik:

Det store slag i USA er om de kvindelige vælgere, hvor Clinton fører stort. Mange reklamer fremover de mange nedgørende ord mod kvinder, som Trump har sagt. Her i reklamen Speak lader man kvinder tage Trumps ord i sin mund. Bag står en af de mange Super PAC's Priorities USA.

Trump-lejren har svaret igen med, at Hillary Clinton ikke viste samme opbakning til kvindelige ofre, da anklagerne for seksuelle tilnærmelser var mod hendes egen mand Bill Clinton. Her er reklamen The Anti Women.

Terror, tanks og IS bliver kombineret med videoklip af en hostende Hillary Clinton, der efterfølgende skal have hjælp til at komme op af trappen, i Trump-reklamen Dangerous.

Hovedparten af de amerikanske kendisser har bakket op om Hillary Clinton under valget - senest har både Jay Z, Katy Perry og Beyonce holdt koncerter for Hillary Clinton. I kampagnen Save the Day medvirker blandt andet Robert Doney Jr, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo og Julianne Moore.

Vi får hver morgen ruter udleveret med vælgere
Vi får hver morgen ruter udleveret med vælgere

Kampagnen fik Trump-lejren til at svare med denne anti-rekame, Thanks famous Actors, hvor en lang række almindelige mennesker på satirisk vis gør grin med at kendte vil belære dem om, hvordan de skal stemme.

Her bryder Trumps søn en 132 år gammel valglov
Her bryder Trumps søn en 132 år gammel valglov

Det danske islæt i valgkampen kommer SF med, i form af en busreklame, der praktisk talt gik verden rundt.

LÆS OGSÅ: Pornostjerner: Stem mod Trump og få et gratis blowjob

LÆS OGSÅ: Stevie Wonder: At stemme på Trump er lige så dumt som at bede mig køre bil

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx