Af - 27/03-15 14:03; Opdateret: 27/03-15 15:03

Pilot skjulte sygemelding før katastrofePilot skjulte sygemelding før katastrofe

Andreas Lubitz, andenpiloten på Germanwings-flyet, skrev en sygeerklæring for den dag, han styrtede flyet ned i Alperne.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Tysk politi har ved ransagningen af andenpiloten Andreas Lubitz' lejlighed fundet en sygeerklæring for selve den dag, hvor han styrtede flyet ned i Alperne. Det fortæller den tyske anklagemyndighed på et pressemøde i Düsseldorf.

Anklageren fortæller også at sygeerklæringen var revet itu, og at hvis andenpiloten har været ramt af sygdom, så har han hemmeligholdt det sin arbejdsgiver, Germanwings.

Under ransagningen har politiet også fundet "dokumenter med medicinsk indhold"Det skriver 20 Minuten.

LÆS OGSÅ: Flystyrt: Pilot satte autopiloten til 30 meters højde

Ud over den iturevede sygeerklæring fra tirsdag fandt politiet også sedler fra flere andre dage, og de var også revet i stykker, lyder det fra anklgeren på pressemødet.

Andreas Lubitz skulle stadigvæk have været under psyologisk behandling, da han tirsdag sendte sig selv og 149 andre i døden. Det skriver Daily Mail.

LÆS OGSÅ: Norwegian og EasyJet ændrer cockpitregler efter flystyrt

Politiet ransagede torsdag aften Andreas Lubitz' lejlighed og et andet hus i flere timer, efter det kom frem, at han sandsynligvis med fuldt overlæg styrtede et fly ned i Alperne.

Andreas Lubitz skulle blandt andet have indstillet autopilotet. I stedet for at flyve i næsten 12 kilometers højde, satte han den til 30 meter over jorden. Kort tid efter begyndte flyet at dykke.

Han var alene i cockpittet og havde låst døren, så kaptajnen ikke kunne komme derind. På ti minutter gik flyet fra sin maksimale højde ned til under to kilometer, hvor det smadrede ind i en bjergside. Alle 150 ombord omkom i ulykken.

LÆS OGSÅ: Tysk avis: Pilot havde alvorlige psykiske problemer

LÆS OGSÅ: Flystyrt: Det ved vi om andenpiloten

LÆS OGSÅ: Pilot fløj med vilje ind i bjerg

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx