Af JULIE LAURS BUNDGAARD - 27/04-17 06:17

Ung mor vækker forargelse: Nægter at børnesikre sit hjemUng mor vækker forargelse: Nægter at børnesikre sit hjem

"Lad være med at børnesikre. Lad dem tage ved lære, og så gør de det ikke igen."

storybild

Små børn er nysgerrige og klodsede. De stikker fingrene i alt, hvad de kan komme i nærheden af og har svært ved at styre deres små arme og ben. Netop af den grund vælger mange forældre at børnesikre hjemmet, mens deres børn er små. En ung mor fra New Zealand er dog uenig i, at det er nødvendigt.

Det skriver Daily Mail.

Abby Plested er 23, livsstils-blogger, mor til to små børn og så er hun på ingen måde fortaler for at børnesikre hjemmet.

»Lad vær' med at børnesikre. Lad dem (børnene, red.) tage ved lære, og så gør de det ikke igen,« siger hun i et interview med det new zealandske medie stuff.

Til Daily Mail Australia, forklarer den 23-årige mor til to, at der selvfølgelig kan være situationer, hvor det er en god idé at børnesikre, men at det hurtigt kan tage overhånd.

På trods af at begge Abby Plesteds børn er under 3 år, har den unge mor og livsstilsblogger for eksempel aldrig haft børnegitre oppe i sit hjem - heller ikke ved trapperne.

Ung mor med overraskende udmelding: 'Mit barn skal ikke gå i skole'
Ung mor med overraskende udmelding: 'Mit barn skal ikke gå i skole'

»Jeg synes, det er vigtigt, at børn lærer grænser, uden gitre. Ja, det betyder, at du bliver nødt til at kigge meget efter dine børn, men det gør man jo højst sandsynligt alligevel,« siger hun.

Selvom Abby Plested ikke mener, at et flot hjem og børnesikring hører særlig godt sammen, synes hun dog, at det er vigtigt at sikre sig, at alle spejle, skabe og hylder er ordentligt monteret.

Derudover opfordrer hun til, at forældre i højere grad tilpasser børnene til hjemmet, i stedet for at tilpasse hjemmet til børnene.

»Vi er alle sammen forskellige, og forældre har ikke samme livsstil, men jeg synes ofte, at vi ændrer hele stilen på i vores hjem, bare for at tilpasse det til vores børn, men måske er det i stedet muligt, at de bliver tilpasset den stil, der allerede er,« siger Abby Plested.

'Ung mor' indrømmer: Vi tigger for at overleve
'Ung mor' indrømmer: Vi tigger for at overleve

'Ung mor' vil på pension: Det er meget svært for mig
'Ung mor' vil på pension: Det er meget svært for mig

Abby Plesteds udtalelse har fået blandet modtagelse på de sociale medier:

'Du kommer til at ændre mening, når dit barn putter fingrene i stikkontakten, tygger på din telefonoplader, falder ned af trappen eller ned i poolen. Uansvarligt,' skriver en kvindelig Facebook-bruger.

En anden skriver: 'Jeg har heller aldrig børnesikret. Mine drenge er aldrig kommet til skade inde i huset. De lærte, hvad de skulle røre, og hvad de ikke skulle. Børn er kloge.'

Her ses Abby Plested sammen med sine to børn:

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Annette Heick: Dengang jeg var...
bt.dk
70-årige Erik raser over grådige...
bt.dk
Michael Laudrup blander sig i...
bt.dk
Legendarisk DR-vært er død: Faldt om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx