Af Ritzau - 28/04-17 19:04

Trump vil bore efter olie og gas i havetTrump vil bore efter olie og gas i havet

Boringer i havområder vil skabe tusinder af job, mener Trump. Konservativ miljøgruppe kalder det unødvendigt.

storybild

Det republikanske kongresmedlem Jeff Duncan hiver op i buksebenet og afslører sine Trump-sokker ved den ceremoni i Det Hvide Hus, hvor Trump fredag underskrev dekretet om at udvide olie- og gasboringer til havområder. (Billede: Reuters/Kevin Lamarque)

USA's præsident, Donald Trump, vil have gennemgået en række forbud mod at bore efter olie og gas i havet.

Han underskrev fredag et dekret om, at forbud mod havboringer skal tages op til fornyet overvejelse.

Præsidenten siger, at det vil føre til en ophævelse af forbuddet mod at bore i de arktiske havområder. Han forventer ligeledes, at det kan skabe arbejdspladser til amerikanerne.

- I dag slipper vi den amerikanske energi fri og baner vej for tusinder og atter tusinder af højt betalte amerikanske job i energisektoren, siger Trump ved underskrivelsen af dekretet fredag.

Beslutningen kan bane vej for, at der kan bores efter fossile brændstoffer i dele af Atlanterhavet, Stillehavet, Det Arktiske Hav samt i Den Mexicanske Golf.

Trumps forgænger, Barack Obama, har forsøgt at beskytte sidstnævnte område mod olieboringer efter det massive olieudslip fra platformen Deep Water Horizon i 2010.

Dekretet kommer imidlertid på et tidspunkt, hvor oliepriserne er lave, og hvor stigende produktion på land betyder, at industrien ikke efterspørger tilladelser til at bore efter olie og gas i havet.

Den konservative miljøorganisation Conservatives for Responsible Stewardship (CRS) betegner havboringer som "lige så hensynsløst, som det er unødvendigt".

- Hvorfor i alverden vil nogen vælge at presse på for at bore i de mest risikable og dyreste steder på planeten, når den nuværende overflod af olie betyder, at det er urentabelt i den nærmeste fremtid, spørger CRS' chef, David Jenkins.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Omar blev dødsdømt for terror: Nu bor...
bt.dk
35-årig mand og to børn fundet døde
bt.dk
Russisk MMA-kæmper skal i fængsel:...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx