Af Niels Pedersen - 08/11-17 17:02

Laura fængslet i Egypten for smertestillere: 'Hun bliver dræbt eller slår sig selv ihjel'Laura fængslet i Egypten for smertestillere: 'Hun bliver dræbt eller slår sig selv ihjel'

En britisk kvinde er røget i fængsel i Egypten, efter hun forsøgte at bringe smertestillende medicin til sin mand ind i landet.

storybild

Laura Plummer (i midten) risikerer at blive dømt til døden i Egypten.

Engelske Laura Plummer glædede sig til to ugers afslapning ved Det Røde Hav sammen med sin mand i hans hjemland, Egypten. Men den engelske kvinde var knap nok landet, før hun blev anholdt. Nu risikerer hun dødsstraf - fordi hun tog smertestillende piller med på ferien.

Nu sidder Laura Plummer fængslet i en beskidt, lille celle sammen med 25 andre kvinder, mens hun venter på sin skæbne, skriver The Sun og Daily Mirror. Ifølge familien er hun på sammenbruddets rand.

»Hendes liv er i fare. Hvis hun bliver der meget længere, bliver hun dræbt eller slår sig selv ihjel,« siger søsteren Jayne Sinclair til Mirror.

Ifølge familien anede Laura Plummer ikke, at det var forbudt at tage smertestillende piller med stofferne Tramadol og Naproxen med til det nordafrikanske land. Hun tog dem med, fordi manden, 33-årige Omar Caboo, lider af stærke rygsmerter efter et trafikuheld.

Men da hendes kuffert rutinemæssigt blev gennemgået i lufthavnen faldt hammeren. Og den faldt hårdt.

Ifølge de britiske medier blev Laura Plummer tilbageholdt i Hurghada-lufthavnen i fem timer uden adgang til en tolk. Da hun til sidst fik udleveret et 38 sider langt dokument på arabisk, skrev hun under i den tro, at det ville føre til en løsladelse.

Hun kunne ikke have taget mere fejl.

Laura Plummer blev overført til den lille fængselscelle, hvor et hul i jorden er det eneste sted, man kan forrette sin nødtørft, og anklaget for narkosmugling.

»Vi har fået at vide, at hun kan se frem til enten 25 år i fængsel eller dødsstraf. Vi kan ikke fatte det og frygter, at de vil statuere et eksempel med hendes sag,« siger Laura Plummers mor Roberta Sinclair.

Familien har for kort tid siden besøgt hende i det egyptiske fængsel, og det, de så, var rystende. Laura Plummer bar stadig det tøj, hun havde på, da hun blev anholdt den 9. oktober, og hun havde fuldstændig mistet gløden i sine øjne.

»Min mor kollapsede, da hun så hende. Hun (Laura Plummer, red.) så på os og sagde, 'mor, mor, vær sød at hjælpe mig, hjælp mig',« siger Laura Plummers søster Jayne Sinclair.

Familien har allerede brugt over 83.000 kroner på advokatbistand i håbet om at få datteren hjem til England, før det er for sent.

De piller, Laura Plummer tog med til Egypten, kan købes på recept i England, men er forbudt i Egypten, hvor stofmisbrugere bruger dem som erstatning for heroin.

Pillerne er dog så billige at anskaffe, at Laura Plummer kun havde fået omkring 190 kroner for dem, hvis hun skulle have forsøgt at sælge dem på gaden i det nordøstafrikanske land, skriver The Sun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx