Af - 30/03-14 10:18; Opdateret: 08/04-14 16:16

Brasilianske kvinder smider tøjet i protest mod voldtægtBrasilianske kvinder smider tøjet i protest mod voldtægt

Et flertal af borgerne i Brasilien mener, at kvinder fortjener at blive voldtaget, hvis de går provokerende klædt.

storybild

Nana Queiroz, der har taget initiativ til protesten, har selv lagt et topløst foto ud på Facebook.

Kvinder er selv skyld i voldtægt, når de går provokerende klædt, og hvis de bare vidste, hvordan de skulle opføre sig, ville der være færre voldtægter.

Det mener et flertal i Brasilien - landet, der er kendt for letpåklædte karnevaller - ifølge nyhedsbureauet AFP, og det har nu fået en gruppe brasilianske kvinder med journalisten Nana Queiroz i spidsen til at protestere ved hjælp af billeder på de sociale medier. (BEMÆRK: De omtalte tal er fejlbelagte - læs mere nederst i artiklen!).

ALT for damerne undskylder for voldtægtsforside
ALT for damerne undskylder for voldtægtsforside

Vel at mærke billeder, hvor kvinderne er mere eller mindre afklædte, men til gengæld poserer med varierende former af budskabet om, at de ikke har fortjent at blive voldtaget. Protesten sker under hashtagget #NãoMereçoSerEstuprada, der kan oversættes til #JegHarIkkeFortjentAtBliveVoldtaget.

- Kvinder bør demonstrere, at ingen andre end dem selv kan påstå at eje deres krop, lyder det fra Nana Queiroz.

Tidligere falckredder tiltalt for voldtægt på teenager
Tidligere falckredder tiltalt for voldtægt på teenager

Den undersøgelse, der viser, at et flertal i sambalandet giver kvinderne skylden for voldtægt, hvis de ikke dækker deres krop til, blev foretaget i forsommeren sidste år, men først offentliggjort i denne uge. Over halvdelen af deltagerne var i øvrigt kvinder.

Ifølge AFP postede omkring 20.000 kvinder hver deres protestbillede samtidig sent fredag aften. Se nogle af billederne her:Initiativtagerne til protesten har egentlig lagt op til, at man skal dække brysterne med for eksempel et skilt som ovenfor, men det er ikke alle, der går sådan til værks:


Hvad mener du om brasilianernes holdning til voldtægt, og om kvindernes protest? Giv din mening til kende i kommentarfeltet længere nede på siden.

Universitet skjuler seksuelle overgreb
Universitet skjuler seksuelle overgreb

RETTELSE: Det er kommet frem, at der var fejl i den omtalte undersøgelse. Reelt er det 'kun' 26 procent af brasilianerne, der er enige i, at kvinder selv indbyder til overgreb, hvis de går udfordrende klædt. Den ansvarlige analysedirektør er trådt tilbage som konsekvens af fejlen.

LÆS OGSÅ: Irak vil forbyde muslimer at gifte sig med ikke-muslimer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Erhvervsmanden Carl Christian Nielsen...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx