Af - 27/02-16 20:06; Opdateret: 27/02-16 20:23

Den sjældne 'Træmand' venter lige nu på det vigtigste øjeblik i sit livDen sjældne 'Træmand' venter lige nu på det vigtigste øjeblik i sit liv

25-årige Abul Bajandra lider af den sjældne 'træmands-syge', men håber nu, at en operation kan være starten på et nyt liv efter ti år i et sandt smertehelvede.

storybild

25-årige Abul Bajandra har lidt af sygdommen i ti år. (Billede: Wikimedia Commons - Monirul Alam )

Ud af fingre, hånd- og fodflader vokser der på 25-årige Abul Bajandra trælignende gevækster, der minder om afskårne stykker bark. Han lider af den sjældne sygdom 'Epidermodysplasia Verruciformis', som populært kaldes 'træmands-syge'.

Efter at have levet i et sandt smertehelvede i ti år, hvor han ikke har været i stand til at bruge sine hænder eller fødder, er der nu kun få timer til, at Abul Bajandra undergår sin første operation. En operation, der forhåbentlig skal give den 25-årige bangladesher et bedre og mere normalt liv.

20-årig kvinde fik halsbetændelse: 19 dage senere døde hun af sjælden sygdom
20-årig kvinde fik halsbetændelse: 19 dage senere døde hun af sjælden sygdom

- Jeg tror ikke, jeg kan sove i nat. For en fattig fyr som mig fra en fjern egn i landet, er det her for godt til at være sandt, siger Abul Bajandra fra sin sygeseng til CNN.

- Jeg har kæmpet i ti år og udstået smerten. I morgen er det tid til operationen. Jeg vil gerne være i stand til at arbejde igen, siger Abul Bajandra.

Røntgen-billede af den 25-årige bangladeshers hænder.

Abul Bajandra kan ingenting selv. Hverken spise eller drikke, børste tænder eller tage et bad. Han er helt og aldeles afhængig af sin 21-årige kone og deres tre-årige datter, som også hjælper til.

Syvårig dreng døde kort efter fotoet her blev taget: Derfor vil hans mor have dig til at se det
Syvårig dreng døde kort efter fotoet her blev taget: Derfor vil hans mor have dig til at se det

23-årig kvinde tigger om at få lov til at dø: Blev bidt af insekt for 11 år siden
23-årig kvinde tigger om at få lov til at dø: Blev bidt af insekt for 11 år siden

Abul Bajandra ved naturligvis endnu ikke, hvordan operationen kommer til at gå, men han håber inderligt, at den vil ændre hans liv.

- Jeg ønsker bare at leve som en normal person. Jeg vil bare gerne kunne holde om min datter og være i stand til at give hende en krammer. Det ville også være dejligt at kunne få lov til at spise med mine egne hænder igen, siger Abul Bajandra.

Se The Guardians interviev med 'Træmanden' her:


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx