Af Peter Astrup - 15/06-17 23:40

Ditte var syv uger henne: 'En hest fortalte mig, at jeg var gravid'Ditte var syv uger henne: 'En hest fortalte mig, at jeg var gravid'

Ditte Young kan, ifølge hende selv, kommunikere med både døde og levende dyr. Ikke med ord og sætninger, men med følelser og fornemmelser.

storybild

Ditte Young arbejder med telepatisk kommunikation med heste. Hun holdt foredrag i Gislinge Kirke på Sjælland den 1. juni og efter seancen er sognepræst Dorte Thaulov fritaget midlertidigt for tjeneste. Foto: Privat.

Det har hun arbejdet med på fuld tid siden 2008, men i denne måned fik hendes arbejde store konsekvenser for sognepræst Dorte Thaulov, der blev fritaget for tjeneste i Gislinge Kirke, efter hun havde inviteret Ditte Young ned for at tale om dyretelepati i kirken. Hun skulle også forsøge at skabe kontakt til nogle af tilhørernes afdøde kæledyr.

Den beslutning blev ganske enkelt for meget for biskop ved Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller, som har en ganske divergerende holdning til hvilke mirakler Folkekirken bør rumme i forhold til Ditte Young og Dorte Thaulov.

DR til grin på nettet: Her er danskernes bedste heste-jokes
DR til grin på nettet: Her er danskernes bedste heste-jokes

Præst Dorte Thaulov har dog netop i dag torsdag fået lov at vende tilbage i tjeneste efter en samtale med biskoppen.

- Jeg ved godt, at det kan lyde som noget hokus pokus det jeg laver, men det er ikke, begynder Ditte Young, som primært arbejder med lyslevende heste.

Ofte den slags, som skal deltage i konkurrencer på eliteplan.

Rigsrevisionen vil have svar om DR's hestetransport
Rigsrevisionen vil have svar om DR's hestetransport

»Det er ikke sådan, at jeg taler med hesten med ord. Jeg mærker efter og sanser, hvad den kan lide, hvordan den kan motiveres og så videre,« siger Ditte Young.

»Du er måske en god journalist, fordi du har trænet det. Du har gjort hvad du kunne for at lære de færdigheder. Jeg har i stedet trænet mig selv i at sanse,« siger hun.

Vil du betegne det, du laver som en form for magi?

»Nej, det er ikke magi. Det er en naturlig ting, som vi mennesker måske bare har svært ved at forstå. Der er så meget, som findes i denne verden, som vi ikke forstår. Vi er så små og kan ikke forstå alting. Men det gør ikke det, som jeg kan til magi,« siger hun.

Du lyder lidt som en HR-person, som har arbejdet alle de steder, hvor jeg har været ansat. Altså en, som kommer og spørger mig, hvordan jeg skal motiveres, hvad der gør mig glad og så videre. Du gør det bare med heste. Er det det, du er?

»Haha, det er jeg faktisk glad for du siger. Det kan man måske godt sige. Altså hesten skal jo være glad, når den skal arbejde. Det er ikke hestens natur, så jeg hjælper vel med en slags hestevelfærd,« forklarer Ditte Young.

DR erkender at betaling for hestetransport var en fejl
DR erkender at betaling for hestetransport var en fejl

»Det kan for eksempel være i forbindelse med en dressurhest, som elsker at springe. Jeg kan hjælpe med at finde ud af, hvor meget dressur- eller springtræning, som den skal have, så den ikke mister lysten til dressuren, men er så motiveret som muligt til sit arbejde. Dernæst hjælper jeg rytteren med at mærke efter, hvordan hesten har det både på det fysiske såvel som det psykiske plan,« siger hun.

»Den måde, som jeg kommunikerer med hestene på, er lidt samme måde, som en mor, der fornemmer om sin baby er træt eller sulten. Det er jo også uden ord. Det foregår ved en slags intuition. Det kan godt sammenlignes,« siger Ditte Young.

Du siger, at det ikke er hokus pokus. Og det med at sanse og have fornemmelse for et levende dyr, som står lige foran dig, kan jeg godt følge, som noget, der ikke nødvendigvis er overnaturligt. Men i Gislinge Kirke, der handlede det jo om døde dyr, som du skulle kommunikere med. Er det ikke hokus pokus?

»Jo, det kan virke som hokus pokus, hvis man ikke tror på et liv efter døden. Det tror jeg på. Jeg mener, at man kan være i kontakt med afdøde, såvel som med levende væsener og kanalisere tanker, følelser og billeder til dem og modtage dem,« siger Ditte Young.

»Det er ligesom, når folk siger, at de er i kontakt med deres afdøde slægtninge, og de føler et nærvær med dem. Der er nogle, som påstår, at de mennesker ønsker den kontakt så meget, og det er det, som de føler som et nærvær. Men jeg ved, at den kontakt er ægte, og at de faktisk har kontakt,« siger hun.

Kulturminister kalder DR's hestesag for bizar
Kulturminister kalder DR's hestesag for bizar

Ditte Young forklarer, at hun også fik kontakt med en afdød i Gislinge Kirke den 1. juni. Altså den aften, som nu har ført til at sognepræst Dorte Thaulov nu er fritaget for tjeneste. Afdøde var bare en hest fremfor et menneske.

»Jeg fik kontakt til to heste. Det er særligt nummer to, som jeg husker bedst,« siger Ditte Young.

»Når jeg benytter mig af telepati, så lukker jeg ned for den del af min hjerne, som jeg bruger til daglig og åbner op for en anden. Derfor kan jeg have svært ved at huske detaljerne,« siger hun.

I Gislinge Kirke sidder talrige tilhørere med medbragte billeder af deres kæledyr. Ditte Young kender dem ikke i forvejen.

»Men der er så et af billederne, som jeg kan mærke, jeg reagerer kraftigt på. Derfor går jeg derover.«

Det lykkedes Ditte Young at få kontakt med den afdøde hest, som er - eller var - en såkaldt vallak. En kastreret hingst.

»Den begynder at fortælle, om hvem den var. Det var en meget nysgerrig hest, der så sig selv som en 'prins'. Den var i hvert fald stolt af sig selv. Den var dominerende, altså en ledertype,« siger Ditte Young.

Hvad sagde den?

»Den forstod ikke, hvorfor den var blevet aflivet. Den beskrev, at den ikke forstod den konflikt, der var mellem rytter og ejer,« siger Ditte Young, der forklarer, at det gjorde stærkt indtryk på den person, der havde billedet af hesten med, at Ditte Young umiddelbart kunne sige det, da det åbenbart ramte meget præcist.

»Jeg kunne så fortælle den, at rytteren ikke havde ønsket, at den blev aflivet. Det var ejerens valg. Så fik den ro,« siger Ditte Young.

Skulle der ikke mere til? Var den ikke meget vred over at blive aflivet?

»Nej, jeg fortalte den, hvad konflikten bestod i, og at rytteren var ked af det. Den tanke sendte jeg så videre, og det hjalp. Man skal forstå, at dyr fungerer på den måde, at de gerne vil samarbejde. Vi mennesker er herre over, hvad de skal bruges til og hvis det giver mening for dem, så kan de godt acceptere at blive aflivet,« siger Ditte Young.

What? Messis søde hvalp er blevet til en hest!
What? Messis søde hvalp er blevet til en hest!

Ditte Youngs helt særlige interesse og fokusområde er heste. Særligt eliteheste. Selvom mange måske vil tænke, at hendes arbejde hører til i den mere kuriøse ende, så er Ditte Youngs arbejde særdeles efterspurgt af både eliteryttere og fritidsryttere.

Hun arbejder også med hunde og katte til daglig. Men har efterhånden forsøgt at kommunikere med alle dyr.

Kan man kommunikere telepatisk med akvariefisk?

»Jeg har prøvet, men de har ikke så meget på hjerte. Når man kommer helt ned i de meget simple dyr, så handler det hele mest om 'mig og min mad',« forklarer Ditte Young.

Hun mener, at nogle dyr på nogle områder, er højere udviklede end mennesker.

»Heste, elefanter og delfiner har en kæmpe vi-forståelse. De har en stærkere forståelse for det at være et fællesskab end vi mennesker. Objektivt set er vi jo mere intelligente, men den fornemmelse for fællesskab, som de har, er på et højere plan end vores,« siger hun.

DR brugte 70.000 på at fragte korrespondents hest til USA
DR brugte 70.000 på at fragte korrespondents hest til USA

Ditte Young har et enkelt barn selv. En dreng på ni år. Hun var cirka seks-syv uger henne, da en hest fortalte hende, at hun var gravid. Hun anede det ikke selv.

»Den var selv i fol (ventede føl, red.) og pludselig fik jeg en tanke fra den om, at jeg også var gravid. Jeg slog det først hen og tænkte, at det var skørt. Men jeg tog så en graviditetstest alligevel og så var jeg jo gravid,« siger hun.

Havde du ikke bare kvalme, fordi du var gravid? Eller var træt? Så kan man jo godt komme til at tænke det selv?

»Nej, jeg anede det ikke. Det var også så tidligt, at man kunne ikke se det på mig. Det var heller ikke noget, som jeg regnede med,« forklarer Ditte Young.

Ditte Young kan godt forstå hvorfor, at hendes foredrag i Gislinge Kirke har åbnet for en debat, men hun er uforstående overfor de konsekvenser, som det har fået for sognepræsten, som Ditte Young mener, blot forsøger at være med på beatet i forhold til, hvad der rører sig i ude i det danske land. Hun ser i øvrigt sig selv, som et kristent menneske.

»Jeg er kristen. Jeg tror på Gud og er vokset op med bibelen og den danske folkekirke. Jeg ser ikke det, jeg laver som en modsætning til det at være kristen. Jeg synes, det følges ad,« siger Ditte Young.

»Der er jo også mange kristne, som siger at de får svar fra Gud. Hvorfor er det så meget anderledes, at jeg hører fra en hest,« spørger hun.

Men kan du forstå, når nogle tænker, at du må være tosset, når du siger, at du kan tale med heste? Oven i købet nogle der allerede er afgået ved døden?

»Ja, det forstår jeg udmærket godt. Helt bestemt. Jeg har også selv brugt lang tid på at overbevise mig selv, om at jeg ikke var tosset,« siger hun.

Ditte Young betragter sig selv som særligt sensitiv. Det gav hende problemer tidligere i hendes liv.

»Jeg kunne fornemme alt, hvad der skete mellem linjerne i et rum. Hvem der havde en affære, om nogle var blevet skilt, en der skjulte sygdom og så videre. Det forsøgte jeg i lang tid at lukke ned for, fordi jeg ikke kunne 'slukke' for det. Men så fik jeg en uddannelse i clairvoyance, og så kunne jeg kontrollere det,« siger hun.

Du skal stille dig i kø, hvis du har behov for Ditte Youngs ydelser. Første ledige tid er i september, hvis altså du selv kommer til hende med din hest.

Hun har i øvrigt ingen dyr selv.

LÆS OGSÅ: Denne legetøjshest går viralt: Hvad er det mellem benene?!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx