Af CHRISTIAN WINTHER JOHANSEN - 11/04-17 14:51

Kommer du til at leve længe? Disse 5 træk skal du haveKommer du til at leve længe? Disse 5 træk skal du have

Hvis du besidder nogle helt bestemte egenskaber, så er der større chance for, at du lever et langt og lykkeligt liv.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet øverst: Bromances får dig også til at leve længere - hvis du er mand.

Sådan lyder det i en rapport offentliggjort hos Proceedings of the National Academy os Sciences of the United States of America, skriver Business Insider Nordic.

Det lyder måske logisk, men disse egenskaber er ikke nogen, der forekommer hos alle. Faktisk er det under halvdelen af undersøgelsens 8.000 respondenter, der har hver enkelt af egenskaberne. Til gengæld er det nogle, man kan tillære sig gennem livet.

Men hvad er et langt og lykkeligt liv? Forskerne bag projektet har undersøgt mænd og kvinder over 52 år, hvor man har målt deres velfærd, helbred og økonomi og fundet frem til en gruppe, der karakteriseres som lykkelige. De er sunde og raske, har haft en god indkomst gennem livet, og har det godt socialt.

Fælles for gruppen er fem bestemte træk, som du kan overveje, om du også har.

Samvittighedsfuldhed


Rapporten laver et link mellem det at være samvittighedsfuld og at have et godt liv. Det kendetegnes ved, at man tager færre risici, men at man er et pligtopfyldende og omsorgsfuldt menneske. 23 procent af de 8.000 respondenterne besidder egenskaben.

Optimisme


Respondenterne blev spurgt, om de ser livet som fyldt med muligheder, og om de synes, deres fremtid så lys ud. Omkring en fjerdedel kunne betegnes som optimister, og her finder man typisk også et godt helbred.

Beslutsomhed


Determinerede mennesker, der kan finde ud af at sætte sig og følge deres mål, har også en forøget chance for et godt liv. Men kun 21 procent af respondenterne karakteriseres som beslutsomme.

Følelsesmæssig stabilitet


30 procent af de adspurgte hører under kategorien her. Det handler om, hvordan man agerer under pres. Hvis du er god til at håndtere stress og se lyst på en udfordring, er der også god sandsynlighed for at leve længere.

Kontrol


Hvis du har kontrol over din hverdag, får du det også bedre. Her kigges der blandt andet på en undersøgelse fra 2011, hvor 1.000 personer blev fulgt fra de var nul til 32 år. Her vises det, at kontrol over hverdagen fra en tidlig alder kan linkes til både godt helbred og bedre økonomi. 41 procent gav udtryk for, at de havde kontrol over livet derhjemme i den nye undersøgelse.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du ham? Nu forklarer...
bt.dk
Væbnet betjent blev uden for skole...
bt.dk
Kæmpe nedtur for 'irriteret' Axelsen:...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx