Af Ritzau - 12/01-17 20:56

Vagthund skal granske FBI i Clintons e-mailsagVagthund skal granske FBI i Clintons e-mailsag

Justitsministeriets interne revision skal se nærmere på FBI-chefs beslutning om at genåbne Clintons e-mailsag.

storybild

Den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, blev først renset i e-mailsagen få dage inden, at amerikanerne gik til stemmeurnerne. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Brendan Smialowski)

Det amerikanske justitsministeriums egen vagthund skal undersøge "visse handlinger" fra ministeriets side og fra forbundspolitiet FBI i dagene op til det amerikanske præsidentvalg i november.

Det skriver BBC.

Ministeriets generalsekretær, Michael Horowitz, skal se nærmere på, om alle procedurer blev fulgt af FBI og dets ledelse, rapporterer den britiske tv-station.

FBI-chef James Comeys beslutning om at genåbne efterforskningen af Hillary Clintons såkaldte e-mailsag 11 dage inden valget sendte rystelser gennem valgkampen.

Først få dage inden amerikanerne skulle vælge, om de foretrak Clinton eller republikaneren Donald Trump som præsident, blev hun renset i sagen.

I løbet af valgkampen angreb Trump gentagne gange Clinton og anklagede hende for at have kompromitteret landets sikkerhed med sin brug af en privat e-mailkonto i sin tid som udenrigsminister.

Hendes kampagnestab har kritiseret FBI-chef James Comeys beslutning om at genåbne e-mailsagen og siger, at det var en del af årsagen til, at Clinton tabte valget.

På en pressekonference i juli sagde Comey, at han ikke ville anbefale en retssag mod Clinton. I juli besluttede USA's justitsminister, Loretta Lynch, efter indstilling fra FBI at lukke den omstridte sag.

Men 28. oktober henvendte Comey sig til Kongressen og sagde, at der var flere e-mails at granske.

Det er nogle af de ting, justitsministeriets generalsekretær nu skal se nærmere på, skriver BBC.

Hans opgave i ministeriet er at foretage en intern revision og undersøge, om alt går rigtigt til i ministeriets programmer og blandt mandskabet, heriblandt FBI.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slukker Palles VM-drøm: Får ikke...
bt.dk
Bank går konkurs
bt.dk
Mysterium på Christiania: Hvorfor...
bt.dk
Politiet har fundet lig i nedbrændt hus
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx