Af Ritzau - 16/09-16 10:09; Opdateret: 16/09-16 11:01

Lastbiler med mad til titusinder i Aleppo står stilleLastbiler med mad til titusinder i Aleppo står stille

Trods våbenhvile i Syrien er det endnu ikke lykkedes FN at køre lastbiler med fødevarer ind i storbyen Aleppo.

storybild

Aleppo er mange steder en by i ruiner, og folk venter på nødhjælp. (Billede: Reuters/Abdalrhman Ismail)

Lastbiler med fødevarehjælp til desperate borgere i den syriske by Aleppo står stadig trods den erklærede våbenhvile stille ved den syriske grænse til Tyrkiet. Det har de gjort siden onsdag.

Nyhedsbureauet AFP's korrespondent fortæller, at der ingen lastbiler er at se på den stærkt medtagne vej, hvor nødhjælp normalt køres ind til den delte by.

Våbenhvilen er aftalt mellem USA og Rusland, og den har tilslutning fra den syriske regering og dele af den væbnede opposition. Den trådte i kraft natten til tirsdag.

FN havde håbet på, at 40 lastbiler læsset med fødevarer kunne være nået frem til den østlige del af Aleppo. Lastbilerne indeholder mad nok til at brødføde 80.000 mennesker i en måned.

Fredag formiddag står lastbilerne stille, bekræfter David Swanson, der er talsmand for FN's nødhjælpsoperationer. Trods våbenhvilen skønnes det for farligt at køre ind til Aleppo.

- Som nødhjælpsfolk er dette umådeligt frustrerende. Vi befinder os lige her, og vi er klar til at køre. Imens ser verden på, siger han.

Der bor stadig en kvart million mennesker i det østlige Aleppo.

En del af byen kontrolleres af det syriske regime, mens oppositionsstyrker indtager den anden del.

Rusland oplyste ellers torsdag aften, at syriske soldater var i gang med at rømme Castello-vejen, som indfaldsvejen kaldes.

Men det amerikanske forsvarsministerium kunne ifølge nyhedsbureauet Reuters ikke bekræfte, at de syriske soldater var ved at trække sig tilbage fra vejen. Det skal de ifølge den aftalte våbenhvile.

Omvendt anklager præsident Bashar al-Assads regering oprørerne for talrige brud på våbenhvilen.

Ifølge aftalen skal våbenhvilen forlænges hvert andet døgn. Hvis det lykkes at opretholde den i en uge, vil USA og Rusland for første gang i fællesskab indlede en jagt på Islamisk Stat og lignende militante grupper.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx