Af Bo Norström Weile - 09/05-14 09:32

Norsk kommune får mobbe-bøde på 91.500 kronerNorsk kommune får mobbe-bøde på 91.500 kroner

En norsk kommune skal betale en stor bøde for ikke at have grebet ind i en sag om alvorlig mobning på en skole

storybild

En norsk kommune skal betale en stor bøde for ikke at have grebet ind i en sag om alvorlig mobning på en skole. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

100.000 norske kroner, svarende til 91.500 danske kroner, er hvad Høyanger kommune lidt nord for Bergen i Norge skal betale. Det er straffen for ikke at gribe ind i en alvorlig sag om psykisk og fysisk mobning på en af kommunens skoler.

'Verdens grimmeste kvinde' vil stoppe mobning med ny dokumentar
'Verdens grimmeste kvinde' vil stoppe mobning med ny dokumentar

Det er første gang i Norges historie, at en kommune får en såkaldt mobbe-bøde.

Høyanger kommune blev i 2013 politianmeldt af forældrene til to elever fra Høyanger skole. De mener, at kommunen kendte til en langvarig grov mobning af de to elever uden at følge op på sagen.

- Politimesteren i Sogn og Fjordana har vedtaget at give Høyanger kommune en bøde på 100.000 kroner efter de to politisager, som begyndte i vinteren 2013 og i efteråret 2013, siger kommunens rådmand, Arve Varden til tv-stationen NRK.

Mobbeoffer stak plageånd i ansigtet med kniv
Mobbeoffer stak plageånd i ansigtet med kniv

Forældrene til den ene af mobbeofrene politianmeldte kommunen, efter at sønnen var blevet truet med en kniv på skolen. Før denne episode havde han angiveligt også oplevet at blive holdt under vandet i svømmehallen, indtil han mistede vejret.

Sagen om den grove mobning blev først henlagt, men Statsadvokaten afgjorde efterfølgende, at sagen skulle tages op igen.

11-årig mobbet i skolen: Jeg græder derhjemme
11-årig mobbet i skolen: Jeg græder derhjemme

Efter flere tilsyn fik kommunen sidste år en række krav fra regionen Sogn og Fjordana. Ifølge rådmanden er kommunen allerede i gang med at arbejde med flere af problemstillingerne, som nævnes i kravene fra regionen.

- Vi er på rette vej for at få et system på plads, som skal sørge for, at det ikke sker igen, siger Arve Varden til NRK.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

United-legendes klub udsat for hetz:...
bt.dk
Professor: Overhængende fare for...
bt.dk
Se det første billede: Prins William...
bt.dk
Glemte et gratis æble i sin taske: NU...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx