Af - 06/01-17 16:59

Fitness-blogger går viralt med stærkt numse-foto: - Det er MIN kropFitness-blogger går viralt med stærkt numse-foto: - Det er MIN krop

En amerikansk fitness-blogger har et vigtigt budskab til sin omverden.

storybild

Fitness-bloggeren Molly Galbraith har delt dette foto på Facebook - sammen med et vigtigt budskab. (Billede: Molly Galbraith / Facebook)

Januar er for mange mennesker synonymt med slankekure og utallige besøg i fitnesscenteret - for NU dellerne og den der appelsinhud altså bare væk!

Der er imidlertid mange, der er trætte af samfundets krav til, hvordan en krop ‘bør’ se ud, og derfor lyder opfordringen ofte, at man skal elske sig selv og sin krop - uanset de ‘fejl’, der nu måtte følge med.

Tidligere anoreksi-ramt: Det er meningen, at jeres maver skal se sådan ud efter julemaden
Tidligere anoreksi-ramt: Det er meningen, at jeres maver skal se sådan ud efter julemaden

Men det er et forkert budskab at sende ud, mener den amerikanske fitness-blogger Molly Galbraith. Hun har for nylig har delt et foto af sig selv og sin egen bagdel på Facebook, og her kommer hun med en opfordring til alle kvinder.

- Det er populært blandt kvinder at opildne hinanden til at ‘acceptere’ eller ‘omfavne’ deres fejl. Disse budskaber er ment godt, og de synes støttende og inspirerende for mange kvinder, indleder hun sit opslag, som har fået 10.000 likes og mere end 2.000 delinger på et par dage.

- Mig? Jeg omfavner IKKE mine fejl i 2017. Hvorfor? Fordi det er ikke mig, der har bestemt, at de var fejl til at starte med, supplerer hun.

TV: Supermodel smider tøjet i metroen for at komme ud med vigtigt budskab
TV: Supermodel smider tøjet i metroen for at komme ud med vigtigt budskab

Molly Galbraith forklarer i opslaget, hvordan hun lige siden hun var en lille pige er blevet belemret med, hvordan deller, strækmærker, appelsinhud og så videre er noget, man bør skamme sig over.

- Jeg var enig i den udlægning i årtier, og jeg lod det sætte sig fast i hovedet på mig, mens jeg straffede mig selv med intens træning og restriktive slankekure for at fikse de ting, omderden fortalte mig, jeg skulle fikse.

- Ikke mere. Jeg har indset, at jeg simpelthen ikke er enig, skriver hun.

Stephanie blev diskrimineret i fitness - se hendes geniale svar
Stephanie blev diskrimineret i fitness - se hendes geniale svar

Molly Galbraith er næsten 180 centimeter høj, og hun vejer 77 kilo. Hun har appelsinhud på benene, og hun har strækmærker på lårene, numsen og brysterne. Og så er der noget blæver på maven, som hun skriver.

- Verden prøver konstant at få mig til at tro, at det ikke er o.k. Men jeg vil ikke leve efter andres standarder og idealer for MIN krop. Så i stedet for at omfavne, hvad andre har besluttet er en fejl ved mig, så vælger jeg at omfavne hele min fejlfri krop, lyder det stærke budskab.

Karolina advarer unge piger med sit ansigt: Ikke alt er, hvad det udgiver sig for
Karolina advarer unge piger med sit ansigt: Ikke alt er, hvad det udgiver sig for

Du kan se hele Molly Galbraiths Facebook-opslag herunder:

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Henriks nære ven fortæller:...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Er du anspændt og stresset? Giv dig...
bt.dk
Se videoen: Modellen Joy går nøgen på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx