Af Ritzau - 14/06-16 12:39; Opdateret: 14/06-16 14:49

Tre anholdt efter gidseldrama og drab på fransk politiparTre anholdt efter gidseldrama og drab på fransk politipar

Franske myndigheder oplyser, at tre personer er anholdt i angreb på politipar, der betegnes som terror.

storybild

Kort efter at franske myndigheder mandag har betegnet drab på politipar som terror, melder politiet, at to er anholdt. (Billede: Scanpix/Matthieu Alexandre)

Tre personer er anholdt efter et knivdrab mandag aften på en politibetjent og hans samlever uden for den franske hovedstad, Paris, oplyser fransk politi.

Samtidig oplyser myndighederne, at manden, der dræbte den franske politimand, havde en dødsliste, hvorpå en række kendte personer står opført - blandt andre politifolk og rappere. Det siger anklagemyndigheden i Paris til AFP.

Politiet bekendtgjorde tirsdag, at der er foretaget tre anholdelser i sagen. Det sker, få timer efter at politiet og franske myndigheder kaldte angrebet en terrorhandling.

En civilklædt politibetjent blev mandag aften dræbt med adskillige knivstik foran sit hjem uden for Paris.

Efterfølgende forskansede gerningsmanden sig i betjentens hus, hvor han tog betjentens samlever og treårige søn som gidsler.

Også samleveren blev dræbt. Gidseltageren blev skudt af politiet.

Den mistænkte, en 25-årig mand, fik i 2013 en dom på tre års fængsel, hvoraf et halvt år blev betinget.

Han blev ifølge kilderne dømt for "at have kriminelle forbindelser med det formål at forberede en terrorhandling". Der var i alt syv tiltalte i retssagen.

Den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) hævder, at den står bag angrebet på den franske politimand og dennes familie.

IS har via sit eget nyhedsorgan Amaq taget skylden for angrebet. Det skriver den amerikanske organisation Site, der overvåger islamistiske hjemmesider.

Ifølge franske medier blev samleveren fundet død, efter at en elitestyrke fra politiet greb ind. Det er fortsat uklart, under hvilke omstændigheder hun er blevet dræbt.

Parrets søn kom ikke fysisk til skade.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx