Af Simon Boas - 18/11-17 08:25

Folk i hele verden melder om mystisk lys: Politi bestormet med opkald Folk i hele verden melder om mystisk lys: Politi bestormet med opkald

Rundt om i hele verden har mennesker kunne berette om mystiske ildkugler på himlen. Nu giver en norsk astrofysiker svaret på, hvad der har været tale om.

storybild

Arkiv (Billede: JON NAZCA)

I den forgangne modtog politiet i den norske by Finnmark så mange henvendelser om en ildkugle på himlen, at de til sidste meldte ud offentligt via Twitter, at de ikke havde modtaget nogen meldinger om eventuelle ulykker.

Men det norske folk er langt fra de eneste, der har set mystiske ildkugler. Ifølge det norske medie Dagbladet er ildkugler nemlig blevet observeret af indbyggere i både Frankrig, Tyskland, Argentina, Spanien og flere steder i USA.

Og der er således tale om rekordmange observationer. Den internationale Meteororganisation (IMO) oplyser, at man aldrig før har modtaget så mange henvendelser om en enkeltstående episode som denne.

Tor E. Aslesen, der er norsk astrofysiker, fortæller til Dagbladet, at ildkuglerne formentlig skyldes, at Jorden er havnet i en bane til kometen Encke, og der er således tale om små meteorer, som er trængt ind i Jordens atmosfære.

»Der kan komme flere af sådanne ildkugler andre steder på planeten de kommende dage, men det er meget usandsynligt, at en meteor rammer ned samme sted to gange. Disse sten spredes over tusindvis af kilometer,« siger han til Dagbladet.

Han understreger samtidig, at meteorerne skal veje mange tons, før de udgør en fare for menneskene.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

77-årig cyklist kørt ned: Ung kvinde...
bt.dk
Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Dansk landsholdsspiller i mærkværdigt...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx