29/05-14 08:12

OSCE-leder: Bortførelse af observatører er sabotageOSCE-leder: Bortførelse af observatører er sabotage

Formanden for OSCE opfordrer til, at gruppen med en dansker iblandt bliver frigivet omgående.

storybild

Formanden for OSCE, Didier Burkhalter, opfordrer til, at gruppen med en dansker iblandt bliver frigivet omgående. (Billede: Polfoto)

Lederen af OSCE, Didier Burkhalter, siger, at tilbageholdelsen af en gruppe observatører i Ukraine - heriblandt en dansker - er en sabotagehandling.

I en meddelelse fortæller han, at bortførelsen af observatørerne fra OSCE's særlige overvågningsmission i Ukraine "ikke kan tolereres" og er "sabotagehandlinger mod internationale bestræbelser på at hjælpe Ukraine til at løse krisen".

OSCE igen i kontakt med observatørgruppe
OSCE igen i kontakt med observatørgruppe

Didier Burkhalter, der også er præsident i Schweiz, opfordrer til, at observatørerne "omgående og uden modkrav" bliver løsladt.

Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa fortalte tirsdag, at det havde mistet kontakten med gruppen på fire personer, der befandt sig i det urolige østlige Ukraine.

Dansker i Kiev: Følelserne er blandede
Dansker i Kiev: Følelserne er blandede

Foruden danskeren består gruppen af en observatør fra Estland, en fra Tyrkiet samt en schweizisk statsborger. De fire blev tilbageholdt ved en kontrolpost. 40 minutter efter, at tilbageholdelsen begyndte, forsvandt kontakten til dem, har OSCE sagt.

Ukraines udenrigsministerium beskylder oprørere for at stå bag. Onsdag mistede OSCE også kontakten med 11 andre observatører, der blev tilbageholdt. Men senere på dagen blev kontakten genskabt, og gruppen vendte tilbage til Donetsk.

Dansker forsvundet i Ukraine
Dansker forsvundet i Ukraine

Valg i Ukraine: De bankes og dræbes hvis de stemmer
Valg i Ukraine: De bankes og dræbes hvis de stemmer


Observatørmissionen består af 280 ubevæbnede civilister. Deres job er at mødes med blandt andet lokale og nationale myndigheder samt etniske og religiøse grupper.

Ifølge Udenrigsministeriet er syv af observatørerne danskere.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Konkurrenterne håner FCK-kaptajn:...
bt.dk
Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Guld-darlings ’hidsige’ kæreste i...
bt.dk
Wow: Kan du kende Kim Kardashian som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx