Af Ritzau - 13/12-16 22:18

USA dropper våbensalg til Saudi-Arabien grundet Yemen-krigUSA dropper våbensalg til Saudi-Arabien grundet Yemen-krig

Drab på civile i Yemen får USA til at sætte våbensalg til Saudi-Arabien i bero.

storybild

USA er utilfredse med Saudi-Arabiens indgriben i konflikten i Yemen og vil derfor ikke sælge visse våben til saudiaraberne. Arkivfoto (Billede: Free/Colourbox.com)

I frustration over Saudi-Arabiens krigshandlinger i Yemen har USA besluttet at sætte et planlagt våbensalg i bero og begrænse militær støtte til saudiaraberne.

Det skyldes, at saudiarabiske fly formodes at have kastet bomber i det krigshærgede Yemen med civile tab som følge, siger højtstående amerikanske embedsfolk.

- Vi har besluttet ikke at gå videre med visse sager om salg af krigsmateriel til udlandet, siger en embedsmand til nyhedsbureauet Reuters.

- Dette er naturligvis en direkte konsekvens af de bekymringer, vi har, om at saudiarabiske angreb har resulteret i civile tab, lyder det videre.

USA vil også lave om på den måde, man i dag træner Saudi-Arabiens luftvåben. Amerikanerne vil nu lægge mere vægt på at træne i at udpege militære mål med større sikkerhed.

Saudi-Arabien leder en koalition, der i marts 2015 greb ind i borgerkrigen i Yemen. Koalitionen har smidt tusindvis af bomber mod landets Houthi-oprørere, der er støttet af Iran, saudiarabernes ærkefjende.

Over 10.000 personer er blevet dræbt i løbet af konflikten i Yemen. Samtidig er der en humanitær krise i landet med mangel på basale fødevarer.

Rettighedsgrupper siger, at lægeklinikker, skoler, markeder og fabrikker er blevet angrebet, og at der kan være tale om krigsforbrydelser.

Saudi-Arabien har enten afvist at have angrebet de pågældende steder eller sagt, at der har været oprørere til stede i området.

FN anslog i august, at den saudiarabiske koalition var ansvarlig for omkring 60 procent af de 3800 omkomne civile.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx