Af - 17/03-15 17:43

23-årig ‘ville hellere dø af vodka end kedsomhed’ - døde af 25 vodkashots23-årig ‘ville hellere dø af vodka end kedsomhed’ - døde af 25 vodkashots

En ung brasiliansk mand er død af alkoholforgiftning, efter en drukleg løb af sporet.

storybild

Humberto Moura Fonseca havde mottoet 'hellere dø af vodka end af kedsomhed' stående på sin Facebook-profil. Vodka endte med at blive hans død. (Billede: Facebook)

En 23-årig brasiliansk universitetsstuderende er død af alkoholforgiftning, efter han som led i en konkurrence til en fest drak omkring 25 vodkashots.

Humberto Moura Fonseca deltog i slutningen af sidste måned i en fest på sin skole - Julio de Mesquita-universitetet i Bauru, Brasilien - hvor alkohol ad libitum og hundredvis af feststemte studerende holdt humøret højt. Indtil det blev alvor.

Ti 'Jägerbombs' i træk var en livsfarlig idé
Ti 'Jägerbombs' i træk var en livsfarlig idé

En drikkekonkurrence blev stablet på benene, og her skulle deltagerne bælle vodka i massive mængder fra små plastikkopper. Kravet var ét shot i minuttet, og vinderen var den, der kunne holde til mest.

Men Humberto Moura Fonseca nåede ikke at trække sig, inden det var for sent. Han besvimede med alt for meget alkohol i blodet, og en ambulance blev tilkaldt. Den unge mand døde på vej til hospitalet.

- Drengen, der døde, drak mindst 25 plastikkopper med vodka og besvimede. Vinderen af konkurrencen drak over 30 kopper, siger Mario Henrique de Oliveira Ramos, en talsmand fra det lokale politi, ifølge Brasilpost.com.

Advarsel: Et glas vin er lige så skadeligt som tre vodkashots
Advarsel: Et glas vin er lige så skadeligt som tre vodkashots

I alt fem studerende måtte på hospitalet efter den afsporede drukleg, hvoraf flere var indlagt i dagevis.

‘Hellere dø af vodka end af kedsomhed,’ lyder et citat på Humberto Moura Fonsecas Facebook-profil - et citat fra den russiske poet Vladimir Mayakovsky - og på tragisk vis blev vodka rent faktisk den unge brasilianers skæbne.

- Jeg troede aldrig, det ville blive til en realitet, siger en af den afdødes studiekammerater, Rodrigo Pancetti, der var med til arrangementet.

Diskoteker opfordrer – i strid med egne regler – unge til druk
Diskoteker opfordrer – i strid med egne regler – unge til druk

- Da han var færdig, sagde han, at han var syg. Og pludselig faldt han sammen. Vi troede, det var fordi, han var fuld, men så var der seks andre, der også kollapsede - inklusive vinderen - så vi ringede efter en ambulance.

Der var ikke nogle sikkerhedsforanstaltninger til festen, hvor mere end 2.000 studerende var med. Arrangementet var blevet stablet på benene af to studerende, som efterfølgende blev anholdt af politiet. De er begge løsladt men fortsat sigtet for uagtsomt manddrab.

Bundede en flaske sprut på 13 sekunder - nu siger han undskyld
Bundede en flaske sprut på 13 sekunder - nu siger han undskyld

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt klubskifte på vej? Superbomber...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
DMI advarer om voldsomt vejr - sne på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx