04/04-18 21:50

12 europæiske gidsler befriet af militæret i Cameroun12 europæiske gidsler befriet af militæret i Cameroun

Gruppe på syv schweizere og fem italienere blev befriet i landets sydvestlige region, oplyser regeringen.

storybild

12 turister, der blev taget som gidsler i Cameroun i det vestlige Afrika, er i denne uge blevet befriet af militæret. Turisterne fra Italien og Schweiz blev taget til fange fa engelsktalende separatister. Reuters/Reuters Tv

DOUALA. Regeringen i Cameroun i Afrika, meddeler onsdag, at 12 europæiske turister, der blev taget som gidsler af engelsktalende separatister, er blevet befriet ved en militæraktion.

- Gruppen på syv schweizere og fem italienere blev taget som gidsler af en bande bevæbnede terrorister i den sydvestlige region, inden de blev befriet af militæret mandag, hedder det i en pressemeddelelse fra kommunikationsministeriet.

I en separat udvikling blev seks kommunale rådgivere også befriet ved en operation, hvor dusinvis af oprørere blev neutraliseret, og hvor store mængder af våben, ammunition og narkotika blev beslaglagt.

Cameroons regering kæmper mod oprørsgrupper, der vil løsrive to regioner og oprette en ny stat. I de to områder er indbyggerne overvejende engelsktalende. I den øvrige del af landet er langt størstedelen af indbyggerne fransktalende.

De engelsktalende udgør omkring en femtedel af landets indbyggere.

- Turisterne, som er med i en organisation ved navn Den Afrikanske Eventyrgruppe, blev taget som gidsler i området Moungo-Ndor, da de var på vej ud for at se turistmålet Twin Lakes, oplyser ministeriet.

Myndighederne i Cameroun har ikke oplyst, hvor længe gidslerne har været tilbageholdt.

I de seneste uger har uroligheder bredt sig i landet med en række angreb mod sikkerhedsstyrker og civile. Under uroen er omkring 33.000 mennesker flygtet til nabolandet Nigeria.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter Wengers afsked: Mange vil have...
bt.dk
Tv-kanal relancerer ikonisk tv-program
bt.dk
TV 2 afslører nyt navn til populært...
bt.dk
Superliga-klippe kan ikke mere og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx