30/09-17 09:07

Mindst 28 civile dræbt ved nye luftangreb i SyrienMindst 28 civile dræbt ved nye luftangreb i Syrien

Overvågningsgruppe siger, at det er uklart, hvorvidt luftangrebene blev udført af syriske eller russiske fly.

storybild

En civilforsvarsgruppe leder efter overlevende i Idlib provinsen, hvor over 150 er blevet under luftangreb i de seneste uger. Scanpix/Omar Haj Kadour

Beirut. Mindst 28 civile er blevet dræbt ved nye luftangreb i en af Syriens sikre zoner, oplyser en observationsgruppe til AFP.

De civile blev dræbt ved luftangreb i det nordvestlige Syrien, hvor en planlagt sikker zone overskygges af en optrappet bombekampagne mod jihadister, siger overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Fire børn er blandt de dræbte.

Angrebet skete natten til fredag i byen Amanaz i Idlib-provinsen nær den tyrkiske grænse.

Overvågningsgruppen er ikke i stand til at afgøre, hvorvidt luftangrebene blev udført af det syriske luftvåben eller af allierede russiske fly.

Jihadister kontrollerer stadig størstedelen af Idlib.

Inden fredagens angreb havde russiske og syriske kampfly dræbt mindst 150 civile og såret snesevis af andre på lidt over en uge i Idlib ifølge oppositionens redningstjeneste.

De nye angreb er blevet udløst ved, at flere grupper af jihadister anført af al-Qaeda har iværksat en offensiv mod områder i den nordlige provins Hama, der kontrolleres af regeringen.

- Vi har fundet 152 døde mennesker og reddet 279 civile, sagde en talsmand for oppositionens redningsarbejdere torsdag.

FN fordømmer bombardementerne.

Rusland, Tyrkiet og Iran har udarbejdet en aftale om fire sikre zoner i Syrien, hvor konflikter skal nedtrappes. Nedtrapnings-zonerne er blandt andet i den nordlige Idlib-provins.

De sikre zoner skal give mulighed for at bringe humanitær hjælp frem til de steder, hvor der er behov for den, og at fordrevne civile han vende tilbage til deres hjem.

Rusland og USA støtter separate offensiver mod Islamisk Stat i det østlige Syrien, hvor de begge vinder terræn i den olierige region Deir al-Zor på grænsen til Irak.

Under krigen i Syrien, der begyndte i 2011, er over 330.000 mennesker blevet dræbt.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Borgmester skyder københavnsk Formel...
bt.dk
Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Legendarisk cirkus risikerer at lukke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx