Af Ritzau - 27/03-17 04:52; Opdateret: 27/03-17 05:51

Sydkoreanske anklagere vil have ekspræsident Park anholdtSydkoreanske anklagere vil have ekspræsident Park anholdt

Det er i overensstemmelse med love og principper at søge en arrestordre på Park Geun-hye, siger anklagerne.

storybild

Der udbrød store protester i Sydkorea, efter at landets forfatningsdomstol afsat præsident Park Geun-hye permanent i begyndelsen af marts. (Billede: Reuters/© Kim Hong-ji / Reuters)

Sydkoreanske anklagere siger mandag, at de ønsker at få udstedt en arrestordre på landets afsatte præsident, Park Geun-hye.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Vi har konkluderet, at det er i overensstemmelse med love og principper at gå efter en arrestordre, udtaler anklagerne i en erklæring.

- Der er indtil videre blevet indsamlet en stor mængde bevismateriale, men den anklagede benægter det meste, og der er risiko for, at bevismateriale kan blive ødelagt, tilføjer de.

Anklagerne mener, at det vil være uretfærdigt, hvis ikke Park bliver anholdt.

I sidste uge blev Park afhørt af den sydkoreanske anklagemyndighed i 14 timer om hendes indblanding i en korruptionsskandale, der har kostet hende præsidentposten.

Park, som afviser anklagerne mod hende, forlod afhøringen i en ventende bil uden at udtale sig til pressen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den 65-årige Park er sammen med sin veninde Choi Soon-sil anklaget i en sag om afpresning af store virksomheder, som skulle støtte Parks politiske initiativer.

- Jeg undskylder over for befolkningen. Jeg vil samvittighedsfuldt svare på alle spørgsmål, sagde Park tirsdag i sidste uge inden afhøringen.

Der udbrød store protester i Sydkorea, efter at landets forfatningsdomstol afsatte præsident Park Geun-hye permanent i begyndelsen af marts.

Flere millioner mennesker demonstrerede henholdsvis til fordel for og imod domstolens beslutning om at afsætte præsidenten.

Med sin afsættelse mistede Park samtidig sin immunitet, og at få hende retsforfulgt er et centralt krav fra de millioner af mennesker, der gik på gaden for at protestere mod hende.

Den tidligere præsident er beskyldt for flere lovovertrædelser, herunder bestikkelse og magtmisbrug.

Hun er ikke formelt anklaget i sagen, hvor hun kan risikere op til ti års fængsel.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

10 biler kørt sammen - én person...
bt.dk
LIGE NU: Brand i passagerbus...
bt.dk
Line Baun Danielsen erkender: Her er...
bt.dk
Dansk popkonge skal være morfar:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx