Af - 01/05-14 10:12; Opdateret: 01/05-14 12:27

Anne Mie og Greenpeace blokerer russisk tankerAnne Mie og Greenpeace blokerer russisk tanker

Knap 100 Greenpeace aktivister forsøger i disse minutter at forhindre Rusland i at lægge til kaj med verdens første ladning af arktisk olie i Rotterdam.

storybild

(Billede: Greenpeace)

Opdateret:

Hollandsk politi har anholdt 30 Greenpeace-aktivister, som ifølge miljøorganisationen deltager i en fredelig protest mod den russiske olietanker, som transporterer det første olie produceret i Det Arktiske Ocean til Europa.

Ifølge metroxpress' kilder er den danske aktivist Anne Mie Roer Jensen ikke blandt de anholdte.


_________________________________

Se billeder af aktionen i bunden af artiklen.

80 Greenpeace-aktivister protester netop nu mod den russiske olietanker Mikhail Ulyanov og har sendt gummibåde i vandet ud for Rotterdam.

Olietankeren transporterer den første olie fra Det Arktiske Ocean til Europa. Greenpeace opfordrer danske og europæiske politikere til at afvise olien.

Aktivister har malet teksten ”No Arctic Oil” på siden af olietankeren. Andre aktivister lægger sig i vejen for olietankeren og forhindrer den i at lægge til kaj og hollandske pecialstyrker har netop bordet Rainbow Warrior i havnen.

Olien ombord på Mikhail Ulyanov er den første olie produceret i Arktis isfyldte farvand og stammer fra den platform nord for Rusland, Prirazlomnya, som Greenpeace protesterede mod sidste efterår og som resulterede i 100 dages tilbageholdelse i Rusland. Den danske tredjestyrmand på Rainbow Warrior, Anne Mie Roer Jensen, der var én af de tilbageholdte, siger:

- Olie fra Arktis er komplet vanvid. Den arktiske is smelter på grund af klimaforandringerne, og det ser olieselskaber som Gazprom og Shell som en mulighed for at hente endnu mere olie op. Vi er nødt til standse den hensynsløse jagt på profit. Det Arktiske Ocean bør være et sted, hvor dyreliv og natur blomstrer og trives – ikke et oliefelt”.

Greenpeace har været i kontakt med kaptajnen på Mikhail Ulyanov og anmodet olietankeren om at vende om og sejle tilbage mod Rusland med sin last.

Ruslands præsident, Vladimir Putin hyldede i sidste uge, afsendingen af den arktiske olie under en telekonference med Gazproms øverste chef Alexey Miller.

- I stedet for de investeringer i vedvarende energi og energieffektivisering, investerer olieselskaberne i deres hensynsløse jagt på olie. Som borgere i EU og Danmark har vi ikke mulighed for at undgå olien fra Arktis, når den først er inde i EU. Den danske regering må på banen og sige nej til olie fra Arktis,” siger Jon Burgwald, der er Arktisansvarlig i Greenpeace i Danmark.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Massivt jordskælv ryster ønation
bt.dk
Lystfisker fik helt usædvanlig...
bt.dk
Oprevet over at se Ivanka Trump:...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx