Af - 05/01-17 10:02

Tortur af ung mentalt forstyrret mand optaget på Facebook LiveTortur af ung mentalt forstyrret mand optaget på Facebook Live

Chicago Politi er lige nu er færd med at opklare en ubehagelig sag, hvor fire personer er anholdt for at mishandle en ung, mentalt forstyrret mand. Sagen behandles blandt andet som en racesag.

storybild

Om motivet er race vides endnu ikke, men Chicago Politi undersøger det i hvert fald som en mulighed, efter en video optaget på Facebook Live viser fire sorte amerikanere - to piger og to drenge alle 18 år - begå et brutalt overfald på en anden 18-årig hvid, mentalt forstyrret mand, imens han er bundet og kniplet.

Overfaldet sker i et mindre lokale, hvor persiennerne er trukket fra, så man hverken kan se ind eller ud. I hjørnet af rummet sidder den hvide mand, imens en ung dame kigger og taler ind i kameraet. En gang imellem kommer andre personer ind i billedet, ligesom man kan høre flere stemmer i videoen.

Sendte live på Facebook - pludselig blev bilen gennemhullet af skud
Sendte live på Facebook - pludselig blev bilen gennemhullet af skud

Flere gange råber en person "fuck Donald Trump" og "fuck white people" rettet mod den bundne mand. Og på et senere tidspunkt tager en af personerne - angiveligt en af mændene - en kniv og skærer noget af den hvide mands hår, så han begynder at bløde fra hovedbunden.

Videoen, som kan ses her (advarsel om brutale billeder og stærkt sprogbrug), blev delt på en Facebook-konto ved navn Brittany Herring og spredte sig hurtigt på både Facebook og Twitter, hvor den fik #BLMKidnapping.

BLM er en reference til den sorte aktivistbevægelse 'Black Lives Matter', men der er dog intet, der tyder på, at BLM har noget med videoen at gøre.

'Dumme beslutninger'
Under en pressekonference onsdag sagde Eddie Johnson fra Chicago Politi, at offeret, som de fastslog var 'mentalt handikappet', er ved at komme sig efter mishandlingen.

Det skriver flere amerikanske medier heriblandt USA Today og CNN.

Eddie Johnson kaldte samtidig videoen for 'kvalmende', imens hans kollega Kevin Duffin sagde, at de fire mistænkte havde truffet nogle 'dumme beslutninger', som en efterforskning nu må klargøre, om de kan kategoriseres som en hate crime.

Ingen af de fire anholdte er endnu sigtet for noget konkret.

VANVID: Præst støtter Trump ved at fremvise dødt foster på alter
VANVID: Præst støtter Trump ved at fremvise dødt foster på alter

De fire anholdte har angiveligt mødt den unge mand i en forstad til Chicago og efterfølgende taget ham med til bygningen, hvori den torturlignende seance foregik.

Efter selve mishandlingen vandrede den unge, forslåede og meget desillusionerede mand rundt ude på gaden, hvilket var årsag til, at politiet tog ham med på stationen.

Dog var det først efter noget tid, at politiet blev gjort opmærksom på Facebook-videoen og kunne linke den unge, mentalt forstyrrede mand til den.

Facebook har i en offentlig udtalelse meddelt, at de har fjernet den originale video fra brugeren, der lagde den op.

- Vi tillader ikke, at folk hylder eller forherliger kriminalitet på Facebook, hvorfor vi har fjernet den originale video. I mange tilfælde vil disse type videoer dog blive delt, fordi de, som deler, fordømmer vold, og så vil det være i orden, lyder det i udtalelsen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk interview: Kendt dansk...
bt.dk
Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
Kvinde er faldet ud af vindue: Hendes...
bt.dk
Flere KFC-restauranter lukket af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx