Af - 30/01-14 14:05

Amanda Knox risikerer udlevering i makaber mordsagAmanda Knox risikerer udlevering i makaber mordsag

Den amerikanske studerende Amanda Knox, som i 2007 blev anklaget for et bestialsk mord på en medstuderende, afventer ny dom. I værste fald kan hun blive udleveret til Italien.

storybild

Den amerikanske studerende Amanda Knox, som i 2007 sammen med sin kæreste blev anklaget for et bestialsk mord på en medstuderende og senere frikendt, afventer ny dom. (Billede: Polfoto)

Tilbage i 2007 prydede Amanda Knox' kønne og uskyldige ansigt verdens avisforsider, da hun sammen med sin daværende italienske kæreste, Raffaele Sollecito, blev anklaget for at have myrdet sin 21-årige sambo og medstuderende, Meredith Kercher.

Amanda Knox: Jeg dræbte ikke jeres datter
Amanda Knox: Jeg dræbte ikke jeres datter

Mordet, som skete den 1. november 2007, blev af verdenspressen beskrevet som værende af yderst bestialsk karakter, eftersom britiske Meredith Kercher blev fundet halvnøgen i en kæmpe blodpøl i hendes og Knox' fælles lejlighed i den italienske by Perugia.

I den to år lange retssag fra 2007 til 2009 svirrede det med rygter og historier om et trekantsdrama Knox, Kercher og Sollecito imellem, og at de tre på den skæbnesvangre novembernat havde indledt et sexorgie, som til sidst udviklede sig til mordet på den 21-årige brite.

'Jeg er stolt af mine engangsknald'
'Jeg er stolt af mine engangsknald'

Højesteret ser bort fra frikendelsen
Selvom Amanda Knox og Raffaele Sollecito tilbage i 2011 blev frikendt for mordet, meddelte den italienske højesteret i marts sidste år, at man ville 'se bort' fra frikendelsen og genåbne sagen, da man ikke følte, at alle beviser samt vidneforklaringer var blevet grundigt endevendt.

41-årig revisor dræbte teenager under brutal sexleg
41-årig revisor dræbte teenager under brutal sexleg

Amanda Knox, som blev idømt fire ud af 26 års fængsel i sagen, og som nævnt blev frikendt i 2011, kan med højesterets beslutning om at genåbne sagen i teorien ende med at blive udleveret til Italien, hvis hun bliver kendt skyldig.

Amanda Knox bliver væk fra ny retssag
Amanda Knox bliver væk fra ny retssag

Ifølge CNN skriver den italienske avis La Repubblica, at den i dag 26-årige Amanda Knox, som ikke har forladt hjembyen Seattle siden sin hjemkomst fra Italien i 2011, at hun har svært ved at forstå sagens udvikling, og at hun overvejer at tage en drastisk beslutning, hvis højesteret kender hende skyldig:

- Så bliver jeg... en flygtning, siger Amanda Knox.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen læste om Amagermanden...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx