17/02-14 16:08

Tre ofre fra Nordkoreas fangelejre taler ud: Min mor blev henrettet foran migTre ofre fra Nordkoreas fangelejre taler ud: Min mor blev henrettet foran mig

Vagter og politiske fanger fra Nordkoreas fængselslejre beretter om grufulde oplevelser.

storybild

Vagter og politiske fanger fra Nordkoreas fængselslejre beretter om grufulde oplevelser. (Billede: Polfoto)

En FN-kommission har mandag i en rapport slået fast, at regimet i Nordkorea begår forbrydelser mod menneskeheden og bør stilles for en international domstol.

Her præsenteres tre af de vidner, som optræder i rapporten.

Journalist fandt hemmelig etage på Nordkoreansk hotel
Journalist fandt hemmelig etage på Nordkoreansk hotel

Shin Dong Hyuk: Født og opvokset i fangelejren "Lejr 14" sammen med sin familie. Fangerne indoktrineres til at afsløre hinandens hemmelige planer, og Shin Dong Hyuk fortæller, hvordan han som dreng angav sin familie.

- Jeg tror, at de havde planlagt at klatre over bjerget og flygte. Jeg gik i skole, og jeg fortalte min lærer om deres samtale ... Foran alle de indsatte, politiske fanger, og foran mig selv og min far blev min mor og ældre bror offentligt henrettet. Min mor blev hængt foran mig og min far.

Avis: Kim Jong Un henretter ekskæreste
Avis: Kim Jong Un henretter ekskæreste

Da den 32-årige mand var 12 år, fik han klippet fingeren af som straf for at tabe en symaskine.

- Vagten bad en lokal leder om at klippe min finger af, så jeg gik på knæ og tiggede ham om at lade være, men det virkede ikke. Jeg troede, at mit håndled skulle skæres over, men det var bare en finger, så jeg blev efterfølgende meget taknemmelig.

Kristen gruppe dropper bibel-bomber i Nordkorea
Kristen gruppe dropper bibel-bomber i Nordkorea

Kim Young Soon: Sad ni år i fængsel i fængselslejren Yodok. Hun har fortalt om, hvordan fangerne håndterer mangel på mad.

- Vi tilberedte slanger og mus til babyerne, og hvis der var en dag, vi kunne få en mus, så var det en særlig god middag for os. Så vi måtte spise alt, enhver type af kød, vi kunne finde, alt hvad der kunne kravle eller flyve. Vi spiste alt, hvad der voksede på jorden. Sådan er virkeligheden i en fangelejr.

Henretter 80 personer for at se tv-serier
Henretter 80 personer for at se tv-serier

Ahn Myong Chul: Uddannet fra et universitet i 1987 og har efterfølgende haft fire job som vagt i lejre. Han fortæller, at vagterne blev beordret til at udslette oprørere, så de ikke kunne vidne senere.

- I tilfælde af en opstand skulle vi undertrykke det og skyde dem. I tilfælde af en krig, skulle vi af hensyn til beviserne udslette dem, så de ikke kunne bringe historier videre.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx