Af - 25/04-14 16:14

Ku Klux Klan-leder anholdt under sex med sort prostitueretKu Klux Klan-leder anholdt under sex med sort prostitueret

En tidligere leder af den racistisiske organisation Ku Klux Klan er kommet under mistanke for tredobbelt drab i USA. I den forbindelse er overraskende detaljer fra hans fortid sluppet ud.

storybild

Frazier Glenn Miller - også kendt som Frazier Glenn Cross - er godt nok både racist og homofob, men det har tilsyneladende ikke forhindret ham i at have sex med en sort mand. (Billede: Sheriffen i Johnson County)

Hykleri kommer i mange former, men en racist og homofob, der har homosex med en sort mand, lyder som noget af det mest selvmodsigende, man kan forestille sig. Netop det lader imidlertid til at være tilfældet i en både tragisk og mildest talt farverig amerikansk kriminalsag, der ruller netop nu.

Den tidligere Ku Klux Klan-leder Frazier Glenn Miller blev tilbage i 80'erne anholdt mens han var 'midt i akten' med en 'sort mandlig prostitueret udklædt som en kvinde' på bagsædet af en bil i USA. Det afslører den amerikanske tv-kanal ABC.

- Jeg vil helst ikke gå i detaljer, siger daværende statsanklager J. Douglas McCullough til ABC News.

Efter 'Haribo-racisme': Politiker vil sige neger om sorte
Efter 'Haribo-racisme': Politiker vil sige neger om sorte

- De er temmelig slibrige. Men jeg synes, at det taler for sig selv, og folk kan drage deres egne konklusioner om, hvor selvmodsigende, det er, tilføjer han med henvisning til, at KKK er en højreekstremistisk, homofobisk og racistisk organisation.

Den tidligere KKK-leder Frazier Glenn Miller hævder da også selv, at han havde i sinde at give den prostituerede sorte mand en omgang prygl ('whip his ass'), skriver borgerretsorganisationen Southern Poverty Law Center, der har talt med Miller om episoden.

Den prostituerede var kendt af politiet, tilføjer McCullough over for lokalavisen Kansas City Star.

Afsløringen kommer efter, at Miller er kommet under mistanke for at have skudt og dræbt tre personer i Kansas i søndags. Samtidig er det kommet frem, at myndighederne har givet Miller beskyttelse i form af blandt andet en navneforandring til Frazier Glenn Cross, på trods af at han tilbage i 80'erne var i søgelyset for at have begået et andet tredobbelt drab.

Kommunikationschef fyret efter racistisk AIDS-joke
Kommunikationschef fyret efter racistisk AIDS-joke

Det får amerikanske medier til at stille spørgsmålet, om FBI har beskyttet en morder.

Tilsyneladende er anholdelsen sammen med den prostituerede drag queen ikke blevet officielt registreret, og han blev aldrig sigtet i forbindelse med episoden. Det skyldes formentlig, at myndighederne fokuserede på en langt større sag imod ham, vurderer McCullough over for ABC11 – en sag, hvor han endte med at indgå et samarbejde med efterforskerne, der resulterede i vidnebeskyttelsen af ham.

LÆS OGSÅ: Forsker: 'Perker' er ligesom 'bøsse' og 'bonderøv'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se listen: Får du mere eller mindre i...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx