14/09-14 23:25; Opdateret: 15/09-14 06:11

Sveriges statsminister træder tilbageSveriges statsminister træder tilbage

Svenskerne skal have ny statsminister. Statsministeren gennem otte år Fredrik Reinfeldt træder tilbage.

storybild

(Billede: Polfoto)

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt træder tilbage efter stort valgnederlag. Han indgiver sin og regeringens afsked mandag, oplyser han søndag aften.

Hans parti Moderaterna, har været en del af regeringen siden 2006. Men søndag aften var det slut, efter Moderaterna fik 23,2 procent af stemmerne mod 30,1 procent ved valget til Riksdagen i 2010.

- Valget er ovre. Det svenske folk har stemt. Derfor vil jeg i morgen indgive min afskedsbegæring, siger Fredrik Reinfeldt på Moderaternas valgfest søndag aften.

Fredrik Reinfeldt oplyser også, at han træder tilbage som leder af partiet til foråret.

- Det har været en fantastisk tid, hvor Alliansen (Moderaterne, Centerpartiet, Folkpartiet og Kristdemokraterna, red.) har påtaget sig ansvaret for Sverige. Mit håb er, at rejsen fortsætter, siger Fredrik Reinfeldt.

- Men det bliver uden min deltagelse. For til foråret overdrager jeg formandskabet til en anden, siger den afgående partileder og statsminister.

Den snart tidligere statsminister blev i 1991 medlem af Riksdagen. Og han blev leder af det konservative Moderata Samlingspartiet, Moderaterna, i 2003.

- Jeg er stolt af, at jeg har stået for åbenhed og lyttet til mennesker i hele Sverige. Det har været en fantastisk tid, jeg er stolt over vores parti og vores alliance. Det føles som en familie, siger Reinfeldt.

/ritzau/


LÆS OGSÅ: Löfven ser ud til at blive ny svensk statsminister

LÆS OGSÅ: Sveriges borgerlige Moderaterne får vælgerlussing

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Før CL-finale: Falsk bombetrussel...
bt.dk
Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx